Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Μαζική, μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας - «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» (ΦΩΤΟ)

 

 

Με το σύνθημα, «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», οι συνταξιούχοι της Αττικής, πραγματοποίησαν σήμερα, μαζική, μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της παναττικής κινητοποίησής τους, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα για την υπεράσπιση και την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο το λαό.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων παρέμεινε στο υπουργείο για συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε με ευθύνη του υπουργού υγείας, επικαλούμενος συμμετοχή σε σύσκεψη, με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να αποχωρεί καταγγέλλοντας τον υπουργό Υγείας για ασέβεια απέναντι στους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν εκεί με μαζική, μαχητική πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου νωρίτερα έγινε συγκέντρωση.

Διεκδίκησαν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της Υγείας - Πρόνοιας, «που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλούν τη ζωή μας από ένα σύστημα Υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, τη στιγμή που πέραν των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα».

Νωρίτερα, έγινε παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Από όλες τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνταξιουχικών οργανώσεων αναδείχτηκαν τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές στην δημόσια και δωρεάν υγεία και οι επιπτώσεις από την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας.

Παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.

Χαιρετισμούς απέστειλαν επίσης συνδικαλιστικές και συνταξιουχικές οργανώσεις.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Χρήστος Κολοβός, από την ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ο Ερμόλαος Λινάρδος, από την Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Γιώργος Πεπόνης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Δημήτρης Ζαφειρούδης, από την ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Γιώτα Τσακούλια, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Κώστας Τζατζάνης, από την Ένωση Συνταξιούχων Μηχανικών και ο Τέλης Κάντας, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επικουρικών Ταμείων./

Οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην Καλαμάτα, στις 20 Φλεβάρη, στις 12 μ., θα γίνει συγκέντρωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Καλαμάτα (οδό Κρήτης).

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 22 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις 22 Φλεβάρη, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Αιτωλοακαρνανία: Αγρίνιο (8.30 π.μ., Δικαστικό Μέγαρο), Νοσοκομείο Μεσολογγίου και Κέντρα Υγείας Αμφιλοχίας, Αστακού και Ναυπάκτου (10.30 π.μ.)

 


 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου