Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΟ «MEGA» ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ


Πρόκειται για κατακρεούργηση στα ήδη πάνδεινα που έχουμε υποστεί με τις περικοπές των συντάξεων - Θα μας βρουν στον δρόμο του αγώνα (VIDEO)




Θα μας βρούνε στον δρόμο του αγώνα, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε εκπομπή του «MEGA», σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Όπως ανέφερε, πρόκειται για απόφαση κατακρεούργησης, κουτσουρέματος των αναδρομικών, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη πάνδεινα που έχουν υποστεί διαχρονικά οι συνταξιούχοι με τις περικοπές των συντάξεών τους και τη γενικότερη αντιασφαλιστική πολιτική.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διαχείριση του ζητήματος των αναδρομικών από το 2015 από τις κυβερνήσεις, ενώ σημείωσε ότι οι διαχρονικές περικοπές που έχουν υποστεί ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ και τώρα τους δίνεται πίσω ένα πολύ μικρό μέρος και μάλιστα κουτσουρεμένο. Τα όσα έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους εμείς δεν τα θεωρούμε δεδομένα, συνέχισε ο Δ. Κουμπούρης.

Τα αναδρομικά είναι μέρος του συνολικού ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου