Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ




ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συνάδελφοι συνταξιούχοι

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας μας για τις 30/11/19. 

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα γίνει το Σάββατο 30/11/2019, 11:00 το πρωί στο Άγαλμα Βενιζέλου.


Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία, την πρόνοια.

Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται εμείς οι συνταξιούχοι πού έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζει η Κυβέρνηση,  προετοιμάζει νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

Μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση των ασφαλισμένων, των απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ, που εξωραΐζονται από μια μερίδα των ΜΜΕ, δεν αναιρούν ούτε αγγίζουν καν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των παρεμβάσεων των τριών μνημονίων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Δεν αναιρούν τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους "παλιούς" συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από τα 35 στα 40 και στα 42 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, τις νέες μειώσεις των συντάξεων μετά το Μάη του 2016 και όλες τις μειώσεις πριν από την ψήφισή του Ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), που  αποτελεί τον καλύτερο «χορηγό» της ιδιωτικοποίησης!

Το «νέο» Ασφαλιστικό που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των «τριών πυλώνων», η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε ατομική υπόθεση, είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και «ασφαλισμένοι» στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές,  ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα. Το πρώτο θύμα θα είναι οι επικουρικές συντάξεις, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει στο σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων, με  ανακεφαλαιοποίηση τους.

Ø Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων.

Ø Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών,  μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.

Ø Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Ø Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

Ø Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ø Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.

Ø Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

Ø Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.

Ø Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και  των μονάδων που καταργήθηκαν.

Ø Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

Ø Την κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ø Την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.


Πάρτε όλοι μαζικά αγωνιστικά μέρος στον αγώνα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε  βάρος της κοινωνικής ασφάλισης.  

Σάββατο 30/11/19 ώρα 11:00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου