Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ


Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ



Μόνο ο μαζικός αγώνας συνταξιούχων και εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει την επίθεση

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πήρε την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε κοινό αγώνα με την οργάνωση συλλαλητηρίων στις 30 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας, απέναντι στη νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Και βέβαια, οι συνταξιούχοι κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο Μαξίμου στις 14 Δεκέμβρη.
Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια.


Το «νέο» Ασφαλιστικό που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των «τριών πυλώνων», η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε «ατομική υπόθεση» είναι κάτι που ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και «ασφαλισμένοι» στις ΗΠΑ και αλλού.

Στην ουσία, απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι συντάξεις ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον Καιάδα. Πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, ως πηγή νέων κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ακολουθούν οι κύριες...

Οι συνταξιούχοι από την πολυετή πείρα τους γνωρίζουν ότι όλα τα θέματα όπως Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, κοινωνικές παροχές, Συλλογικές Συμβάσεις, σταθερή εργασία, ανθρώπινα ωράρια εργασίας κ.ά., δεν είναι χάρισμα κανενός, είναι κατακτήσεις με σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Μπροστά στη λαίλαπα που έρχεται, εμείς οι συνταξιούχοι, που έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές, εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να ανατρέψει, έχοντας στόχο την υπεράσπιση όλων των κατακτήσεων και της Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους.

Να δώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη μάχη και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου