Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ




Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ανοίγει και πάλι το ασφαλιστικό.
Έχει διορίσει Επιτροπή που θα μελετήσει τις επόμενες ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις και της οποίας το πόρισμα περιμένει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Το σύστημα των «τριών Πυλώνων» που θα εφαρμόσει η νέα Κυβέρνηση, θα επιταχύνει την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της ασφάλισης, δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ αφορούν:


1.  Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που προορίζονται για την κύρια σύνταξη κατά 25%, με ότι αυτό σημαίνει για την δυνατότητα των ασφαλιστικών Ταμείων να πληρώνουν τις συντάξεις μας. Το επιχείρημά της ότι με την μείωση των εισφορών (9% για τους εργαζόμενους και 16% για τους εργοδότες), θα περισσεύουν χρήματα ώστε οι εργαζόμενοι να αναζητούν προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης, αποτελεί έμμεση, αλλά σαφέστατη ομολογία, ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων και συνεπώς θα είναι αναγκαία η συμπλήρωσή τους με ιδιωτική ασφάλιση, για να επιβιώσει ένας συνταξιούχος. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρει κεφάλαια από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

2. Με εργαλείο το ΕΤΕΑΕΠ, δηλαδή το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, που σήμερα δίνει τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ, προχωρά στην ενίσχυση της κεφαλαιοποιητικής λειτουργίας του «δεύτερου πυλώνα», από σύστημα «καθορισμένων παροχών» (ξέρεις τι σύνταξη παίρνεις), σε σύστημα «καθορισμένων εισφορών», δηλαδή (ξέρεις τι εισφορές πληρώνεις στο ΕΤΕΑΕΠ), στο επαγγελματικό ταμείο, ή σε άλλες επενδυτικές εταιρείες, αλλά δεν ξέρεις πόση σύνταξη θα πάρεις.

Αυτή την στόχευση υπηρετούσαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, με τελευταίο τον νόμο Κατρούγκαλου, που εφάρμοσε την ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος», για τις επικουρικές συντάξεις, που σημαίνει ότι αυτές θα δίνονται ανάλογα με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το Ταμείο, χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση.

Αυτή τη στόχευση συνδιαμόρφωναν και συνυπέγραφαν όλες οι Κυβερνήσεις της χώρας μας στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα την ψήφιση, πριν λίγους μήνες, του Κανονισμού για την Προώθηση του «Πανευρωπαϊκού Ατομικού Ασφαλιστικού Προϊόντος» (ΡΕΡΡ), την πλήρη κατεδάφιση των Δημόσιων ασφαλιστικών συστημάτων στα κράτη-μέλη της ΕΕ.


Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, αν και αφορούν τους εργαζόμενους, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε νέα μείωση και τις δικές μας συντάξεις.

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ


Γι αυτό κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάζει. Η «κανονικότητα» και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της σημερινής Κυβέρνησης, έχει τόση σχέση με την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών, όση σχέση είχε η «δίκαιη ανάπτυξη» της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή καμία.

Το συλλαλητήριο στις 7-9-2019, που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία της πόλης μας, που συγκροτούν το ΠΑΜΕ, είναι ένα ακόμα αγωνιστικό βήμα, όπου οι συνταξιούχοι της πόλης μας και όχι μόνο, δεν θα διατρανώσουν απλά  την αντίθεσή τους με την πολιτική που μας εξαθλιώνει, αλλά  θα αναδείξουν τα αιτήματα που αφορούν την  δική τους «κανονικότητα», δηλαδή την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.


Η Διοίκηση του Σωματείου απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα  σε όλους τους συνταξιούχους της πόλης και του Νομού!
ΝΑ ΜΗ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 6:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.

                                                    
   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου