Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστούν
Τους συνταξιούχους όλης της χώρας για τη μαζική, αγωνιστική συμμετοχή τους στις δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις στη Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την παγκρήτια χαιρετίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ.

Παράλληλα καλούν σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σάββατο 15 Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

«Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι όλης της χώρας έχουν πραγματοποιήσει 143 συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις σε έναν αγωνιστικό μαραθώνιο, όπως τον ονομάσαμε με μαζική αγωνιστική συμμετοχή, που υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και να μην προχωρήσει τα σχέδιά της.
 Το σύνθημα "Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, όχι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα" βρίσκει την έκφρασή του σε αυτές τις δράσεις. Τώρα όλες οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις ετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 15 του Δεκέμβρη.


Η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Αθήνας επισκέφθηκε τα κόμματα της Βουλής, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής και επέδωσε το ψήφισμά μας και ταυτόχρονα συναντήθηκε με τον υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο του έδωσε το υπόμνημα και απαίτησε λύση στα προβλήματά μας.

Ο υπουργός απάντησε ότι:

- Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς από την 1.1.19 για τους συνταξιούχους που πήραν σύνταξη πριν την ψήφιση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου.

- Υπάρχει στο σκεπτικό της κυβέρνησης να αποδώσει ένα είδος δώρου για τα Χριστούγεννα σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά αυτό θα συγκεκριμενοποιηθεί μέχρι τις 15 Δεκέμβρη από τον κ. πρωθυπουργό.

- Δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν αιτήσεις και αγωγές διότι η κυβέρνηση ό,τι είναι να αποδώσει, θα το αποδίδει σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν έκαναν αίτηση ή αγωγή.

Από τη μεριά μας του κάναμε καθαρό ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν.
 Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί για όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα διαχωρισμό. Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλης της αντιασφαλιστικής - αντεργατικής νομοθεσίας. Να εφαρμοσθούν άμεσα οι θετικές δικαστικές αποφάσεις και να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους ό,τι τους αναλογεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις της ΣΕΑ ετοιμάζουν το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη, ώρα 12.30 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος και πορεία στο Μαξίμου, απαιτώντας λύσεις σε όλα τα αιτήματά μας, όπως αυτά αναφέρονται στο υπόμνημά μας».

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου