Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα απαιτώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Με συνθήματα όπως «Ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί»«Τα δώρα και η άδεια είναι πληρωμένα, φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μια, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία» συνταξιούχοι από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και νησιά διαδήλωσαν το πρωί της Τρίτης 20 Νοέμβρη, στην Αθήνα διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από το κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEE, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και δυναμικά πορεύτηκαν στη Βουλή για να καταθέσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. 


Νωρίτερα στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα αλλά και στην απεργία στις 28 Νοέμβρη(Δείτε βίντεο ΕΔΩ)

Επίσης χαιρέτισαν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων (Δείτε βίντεο ΕΔΩ), ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ (Δείτε βίντεο ΕΔΩ), η Γεωργία Παπαδάκου από τους συνταξιούχους εμπόρους (ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ) (Δείτε βίντεο ΕΔΩ), ο Γιώργος Πεπόνης, από τον Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (Δείτε βίντεο ΕΔΩ), ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων (Δείτε βίντεο ΕΔΩ), ο Γιάννης Παπαδημητρίου από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φθιώτιδας (Δείτε βίντεο ΕΔΩ) και ο Γιώργος Δημητρουλής πρόεδρος από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας (Δείτε βίντεο ΕΔΩ).

Τη Δευτέρα έγινε μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στην οποία συμμετείχαν συνταξιούχοι από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Άμεση απόδοση των δώρων.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου