Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Παρέμβαση σε κυβερνητική φιέστα για την Υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Μαχητική παρέμβαση στη φιέστα που οργάνωσε το υπουργείο Υγείας στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για το «Δημόσιο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στην Υγεία και τις πολιτικές προτεραιότητες στη μεταμνημονιακή περίοδο», πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας μαζί με εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Στάθηκαν έξω από το χώρο της εκδήλωσης και με συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Μόρφωση, δουλειά, Πρόνοια - Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Έξι δισ. στείλαν στην Ελβετία και στην Ελλάδα κλείνουν τα νοσοκομεία», υποδέχθηκαν αγωνιστικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου (υπουργοί, γενικοί γραμματείς, διοικητές ΥΠΕ) που σύσσωμη πρωταγωνίστησε στην κυβερνητική φιέστα που είχε έντονο προεκλογικό χαρακτήρα.


Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας και απαίτησαν αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.

Αργότερα, παρέμβαση από το βήμα της εκδήλωσης έκανε η Ελένη Μπακιρλή, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας, εκλεγμένη στο ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Κατήγγειλε την πολιτική της υποχρηματοδότησης, που δημιουργεί δραματικές συνθήκες για τους ασθενείς, αλλά και τους υγειονομικούς, την έλλειψη προσωπικού, την αντικατάσταση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς με ελαστικές μορφές εργασίας, τις μεγάλες αναμονές για τους ασθενείς, αλλά και τη δήθεν μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με την οποία μπαίνουν νέοι «κόφτες» για τους ασφαλισμένους.


902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου