Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
   ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32  & Ολύμπου  77      ----       Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com       ----     e-mail: suntax.ika@gmail.com
Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Το επιχείρημα που προβάλει η Κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια, είναι ένα μεγάλο και θρασύτατο ψέμα, που σερβίρει για κατανάλωση  στους εργατοϋπάλληλους και τους συνταξιούχους. Η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια» και το σόου από την Ιθάκη, με πρωταγωνιστή τον κ. πρωθυπουργό, είναι η καινούργια της προσπάθεια  να συσκοτίσει την πραγματικότητα.

 Μας λένε ο κ. Τσίπρας, τα στελέχη του κόμματος και της Κυβέρνησής του, ότι μετά από τις 20 Αυγούστου, θα έχουν πια λυμένα τα χέρια τους, για να μοιράσουν τα οφέλη της ανάπτυξης σε ολόκληρη  την κοινωνία και να επαναφέρουν τη χώρα στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα», αφού κατάφεραν να μας βγάλουν πλέον από τα μνημόνια.

Δεν μας λένε όμως ότι η δήθεν αυτοτέλεια της οικονομικής τους πολιτικής, περιορίζεται μέσα στους ειδικούς όρους για τη χώρα μας, που αφορούν συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα και μάλιστα κάτω από τον αυστηρότατο έλεγχο των «θεσμών», κάθε τρείς μήνες.


Εξ άλλου η συμφωνία του Γιούρογκρούπ αναφέρει ρητά ότι, στην κατά τα άλλα μεταμνημονιακή εποχή, πρέπει να εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων από 1-1-2019 και η μείωση του αφορολόγητου από 1-1-2020, προβλέποντας μάλιστα ποινές (αυτόματος κόφτης και οριζόντιες περικοπές) σε περίπτωση μη εφαρμογής τους.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Τα μνημόνια δεν εφαρμόσθηκαν για να επανέλθει η χώρα μας στην «Ευρωπαϊκή κανονικότητα». Τα μνημόνια, είναι ακριβώς η εφαρμογή της «Ευρωπαϊκής κανονικότητας» στη χώρα μας, γι΄αυτό η έξοδος από αυτά είναι παραμύθι για αφελείς.

Είναι λοιπόν περισσότερο από βέβαιο ότι και στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Πρωθυπουργός θα επαναλάβει, το προπαγανδιστικό αφήγημα της κυβέρνησης, ότι θα δώσει μάχη με τους δανειστές- εταίρους του, για να μην μειωθούν οι συντάξεις, από το Γενάρη του επόμενου χρόνου, όπως προβλέπει ο Νόμος Κατρούγκαλου, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι θα τον καταργήσει, όπως απαιτούν οι συνταξιούχοι της χώρας.

Όμως οι συνταξιούχοι θα χάσουν στο σύνολό τους, στην τριετία 2016- 2019, από το νόμο Κατρούγκαλου, 8,2 δις ευρώ. Πάνω σε αυτές τις απώλειες, θα προστεθούν  νέες περικοπές ύψους 7,8 δις ευρώ, τη  περίοδο 2019-2021 (Ν.4472/2017), νέες περικοπές που το τελευταίο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2018-2021, που ψήφισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Ιούνη, τις ανεβάζει στα 9 και πλέον δις ευρώ.

Το ότι το αφήγημα της Κυβέρνησης αποτελεί το άκρον-άωτον της εξαπάτησης,  που αυτή επιχειρεί εναντίον μας, αποδεικνύεται ΚΑΙ από τα παραπάνω στοιχεία, αλλά κυρίως από τους πανηγυρισμούς της ότι με το δικό της «αναπτυξιακό σχέδιο», οι δαπάνες για τις συντάξεις αναμένεται να μειωθούν από το 17,3%  του ΑΕΠ το 2016, στο 13,4% του ΑΕΠ το 2020 και ακόμα ότι από το 2025 και μετά, το κράτος θα πληρώνει μόνο το 4,8% του ΑΕΠ, χρηματοδοτώντας μόνο την εθνική σύνταξη, δηλαδή την σύνταξη- φιλοδώρημα των 360 ευρώ.

Συνάδελφοι!

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των ψεύτικων υποσχέσεων της Κυβέρνησης, ούτε στην παγίδα του όψιμου ενδιαφέροντος που εκδηλώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μόνο και μόνο για να δημιουργούν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές από αυτήν. Όλοι αυτοί είναι οι «εργολάβοι» της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων. Είναι οι ιδιοκτήτες και συνιδιοκτήτες των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, που μας τσακίζουν.

Αντίβαρο, στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που θα ακούσουμε και από τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 του Σεπτέμβρη, να αποτελέσει η μαζική μας παρουσία στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εκείνης της μέρας και η αποφασιστικότητά μας να αποκρούσουμε την προπαγάνδα της Κυβέρνησης και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για:

Καμία μείωση των συντάξεων. Κατάργηση τώρα του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντισυνταξιουχικών νόμων. Επιστροφή των συντάξεών μας στο ύψος πριν από το 2009.
ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ
στην Πλατεία Αριστοτέλους
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6:00μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου