Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΕΣΒΟΥ Καμία διακοπή ρεύματος, νερού στους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν και κανένας πλειστηριασμός για χρέη σε δημόσιο, τράπεζες


Φωτό από παλαιότερη σύσκεψη των συνταξιούχων της Λέσβου

Φωτό από παλαιότερη σύσκεψη των συνταξιούχων της Λέσβου

«Να σταματήσει κάθε διαδικασία διακοπής ρεύματος, νερού στους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν, καθώς επίσης και κάθε διαδικασία πλειστηριασμού για χρέη σε δημόσιο, τράπεζες», απαιτούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Λέσβου, τονίζοντας ότι «εκατοντάδες πολίτες ζουν στο νησί μας χωρίς ρεύμα, καθώς επίσης και χωρίς νερό».

Όπως υπογραμμίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, «τώρα τελευταία έχουν αυξηθεί με γοργό ρυθμό οι διακοπές παροχής υπηρεσιών από τους Οργανισμούς κοινής ωφέλειας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Έτσι, πέρα από το δημόσιο και τις τράπεζες που προχωράνε σε πλειστηριασμούς κατοικιών, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων τους, στο "χορό" των πλειστηριασμών μπαίνουν και οι δήμοι, οι οποίοι μπορούν και αυτοί για χρέη να προχωρούν σε πλειστηριασμούς περιουσιών των δημοτών τους».


Και συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Από πού θέλετε να βρουν τα λεφτά να πληρώσουν οι άνθρωποι αυτοί; Αφού έχετε ρημάξει τις συντάξεις τους, αφού καταργήσατε σχεδόν επικουρικά, ΕΚΑΣ και άλλα επιδόματα. Από πού θέλετε να πληρώσουν οι άνεργοι με οικογένειες και οι περιστασιακά εργαζόμενοι, με τη μείωση των μισθών και ημερομισθίων, με τις νέες βάρβαρες εργασιακές σχέσεις που γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, αφού μέχρι και το 8ωρο σχεδόν καταργήσατε. Από πού θα πληρώσουν το δημόσιο με τους αβάσταχτους φόρους που έχετε επιβάλει».

Καταλήγοντας, οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν πως «χρέη προς το δημόσιο υπάρχουν. Να τα ζητήσετε από αυτούς που χρωστάνε δισεκατομμύρια, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο και είναι τόσα πολλά, που υπερβαίνουν το χρέος της χώρας μας. Να αφήσετε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, το φτωχό λαό που ληστεύετε καθημερινά. Γιατί άραγε σ' αυτούς δεν γίνεται κατάσχεση περιουσιών τους;».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου