Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ στις 19 Ιούλη


Φωτό αρχείου


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8), την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 10 το πρωί, απευθύνει η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να διαμαρτυρηθεί και να πιέσει για την προώθηση και λύση μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν χιλιάδες συνταξιούχους του ταμείου».

Η Ένωση αναφερόμενη στα προβλήματα σημειώνει: «Σήμερα καθυστερούν και πάνω από χρόνο να εκδοθούν συντάξεις χηρείας.

Επίσης, σε πολλούς συνταξιούχους σταματά η παροχή της προσωρινής σύνταξης, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι, κυριολεκτικά να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.


Τέλος, θα διαμαρτυρηθούμε και πάλι στην κυβέρνηση, γιατί δεν δίνει συντάξεις σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ, αν και έχουν το όριο ηλικίας.

Το Σωματείο μας, η Ομοσπονδία μας, όπως και η ΣΕΑ συνταξιούχων επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή, οι συνταξιούχοι να παίρνουν σύνταξη ανάλογη των εισφορών τους και παραγραφή των χρεών τους και για ολόκληρη σύνταξη να γίνεται εξόφληση του χρέους τους.

Σήμερα με τη στάση της, η κυβέρνηση καταδικάζει τους συγκεκριμένους συναδέλφους στη χρεοκοπία, να τρέχουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό, κινδυνεύοντας να χάσουν όλα τα χρήματα που έχουν δώσει για εισφορές».

Το Σωματείο μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, «σας καλεί να πάρετε μέρος στην εκδήλωση - διαμαρτυρία, δίνοντας και μια απάντηση στην κυβέρνηση, η οποία κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων των Συνταξιούχων, προσπαθεί να τους ξεγελάσει, καλλιεργώντας προσδοκίες και αυταπάτες.

Συνάδελφοι -σες,

Ο μόνος δρόμος για να βάλουμε εμπόδια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και για να έχουμε και κατακτήσεις, είναι ο δρόμος του αγώνα.

Παλεύουμε για:

1. Επαναφορά των συντάξεων χηρείας στα προ μνημονίων επίπεδα. Άμεση έκδοση στις συντάξεις χηρείας.

2. Καμία διακοπή προσωρινής σύνταξης μέχρι την έκδοση της οριστικής.

3. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου