Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Πάτρα - Στο πλευρό τους ο Δήμαρχος Πατρέων (ΦΩΤΟ)



Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση των συνταξιούχων έγινε σήμερα στην Πάτρα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο πλαίσιο του δεκαήμερου δράσης που είχαν εξαγγείλει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για τον Οκτώβρη. 

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και στη συνέχεια πορεύθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην πόλη με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής που έχει καταδικάσει τους απόμαχους της δουλειάς στη φτώχεια και την ανέχεια. 

Στο πλευρό των συνταξιούχων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους, μεταξύ άλλων επισήμανε: 


«Είμαστε μαζί σας σήμερα, γιατί με τους συνεχείς αγώνες σας, την αντοχή και την αποφασιστικότητα, δίνετε το παράδειγμα σε όλους εμάς.

Εσείς οικοδομήσατε την πόλη μας και την χώρα μας, εσείς που με τον ιδρώτα και τον αγώνα σας κατακτήσατε 8ωρα, συμβάσεις, συνδικαλιστικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, βγήκατε πάλι στους δρόμους.

Γνωρίζετε από την πείρα σας, ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" που προβάλει η κυβερνητική προπαγάνδα για την ανάπτυξη, είναι ανάπτυξη για τους λίγους. Είναι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γι’ αυτή την ανάπτυξη, καταργούνται εργατικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κυριαρχούν η εργασιακή ζούγκλα και οι μισθοί πείνας.
Οι συνταξιούχοι βιώνουν βάρβαρες περικοπές των συντάξεών τους, κατάργηση του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων.

Ο Δήμος Πατρέων, έχοντας προτεραιότητα τα λαϊκά στρώματα, στηρίζει τις κινητοποιήσεις, τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων που δεν σκύβουν το κεφάλι και βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου