Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

«Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει» βροντοφώναξαν στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)




ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ




Με οδηγό το σύνθημα «Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, έστειλαν σήμερα ισχυρό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιασφαλιστικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ τους σπρώχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στη συγκέντρωση που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αντάμωσαν οι συνταξιούχοι που έφτασαν συγκροτημένα με τα σωματεία τους, από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό που πρόβαλαν τις διεκδικήσεις και διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της ζωής τους, της ζωής των παιδιών τους, συνολικά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενώ χαιρέτησαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», η Εύη Χαρακλειά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης, η Σούλα Ακζιώτη, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Χαράλαμπος Γκόγκας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Δήμος Κουμπούρης μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας από όλες τις συνταξιουχικές συγκεντρώσεις που έγιναν στις άλλες περιοχές της χώρας. Όπως είπε:
«Οι συνταξιούχοι πιο μαζικά συμμετέχουν, πιο αποφασιστικά. Αυτό αποτελεί καλή παρακαταθήκη αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να δυναμώσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τους αγώνες, να τους δείξουμε ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν θα επιτρέψουμε οι συντάξεις μας για τις οποίες πληρώσαμε μια ζωή, να γίνουν προνοιακά βοηθήματα. Δεν πάει άλλο να μας πετούν έξω από τα νοσοκομεία, να μην μπορούμε να πάρουμε τα φάρμακα και στο τέλος πολλοί από μας να καταλήγουν στη φτώχεια, την ένδεια, στην επαιτεία.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, των ίδιων πολιτικών, που τις πληρώσαμε με αίμα. Συνεχίζει στο δρόμο που απαιτούν τα μεγάλα συμφέροντα. Εμείς πληρώνουμε με το αίμα της ζωής μας για να πλουτίζουν ελάχιστοι. Δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο έτσι η κοινωνία, αν ο πλούτος που παράγεται από εκείνους που παράγεται δεν ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι συνταξιούχοι αντάμωσαν με τα «εγγόνια» τους, τους φοιτητές που διαδήλωναν για το δικαίωμα στα δωρεάν συγγράμματα. Και μέσα από σύνθημα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη», διαδήλωσαν την ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας συνταξιούχων, εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νέων και γυναικών για να μπει τέλος στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματά τους, στο βωμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου