Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Ιούνη


Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 10.30 π.μ.


Kάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Κοζάνη, την Τετάρτη 28 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στις 17-18 του Μάη η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή τη νέα αντεργατική - αντιλαϊκή - αντισυνταξιουχική θανατηφόρα συμφωνία, το 4ο κατά σειρά μνημόνιο.

Έχουμε νέο σφαγιασμό των συντάξεών μας για πολλοστή φορά: Νέα φοροληστεία - αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας, που στο ακέραιο σε όλη μας τη ζωή πληρώσαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν.


Τώρα με τα νέα θανατηφόρα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στη Βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης, του λαού και των συνταξιούχων.

Ψήφισαν τη μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.

Μειώνουν από 1/1/2019 το αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ από 8.636 ευρώ που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από τη φορολογία.

Εφαρμόζει τον αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει απ’ τις συντάξεις μας.

Μειώσεις για την Υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018.

Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2017. Αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων και φοροκλοπής.

Φορτώνονται στα προηγούμενα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ. Μας αποκλείουν από την Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μία είναι η απάντηση: Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας.

Η μεγάλη και μαζική συνταξιουχική συγκέντρωση με τη συμμετοχή συνταξιούχων από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 13 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη μας δίνει αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Οι συνταξιούχοι διαδηλώσαμε την απόφασή μας να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που μας σπρώχνουν στον Καιάδα.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, μαζί με τα παιδιά μας που τα προορίζουν για δούλους του 21ου αιώνα.

Συνεχίζουμε με παγκοζανίτικη - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Ιούνη ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα σε αποφασιστική - αδιάκοπη - μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, να ανατρέψουμε τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού αγώνα με τα παιδιά μας, με το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.

Θα νικήσουμε δυναμώνοντας την οργάνωσή μας, την πάλη μας, τους αγώνες, τη μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών, για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε.

Δίνουμε τη μάχη οργανωμένοι στα σωματεία μας. Πιο δυνατά στους αγώνες. Δεν σκύβουμε το κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου