Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΤΑ – ΔΕΗ – ΔΕΚΟ Τραπεζών – Εμφιαλωμένων Ποτών
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com



Θεσσαλονίκη 28 Μάρτη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Μας προξενεί εντύπωση η εμφάνιση ξαφνικά του λεγόμενου «Ενιαίο Δίκτυο»  των συνταξιούχων που ζητά την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης. Η απαίτηση του «Ενιαίου Δικτύου» ταυτίζεται με τις απαιτήσεις των Βιομηχάνων που ζητούν την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την πλήρη αποδυνάμωσή του. 

      Το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων, που δεν εκπροσωπεί κυριολεκτικά τίποτα και κανέναν, παρουσιάζεται ως αυτόκλητος  «λαγός» της τρόικας. Στέλνει επιστολή στην Υπουργό Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Έφη Αχτσιόγλου ζητώντας την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις Συνταξιουχικές οργανώσεις!!!  Δηλαδή, για πρώτη φορά «συνδικάτο» (όπως θέλει να λέγεται), ζητάει τον οικονομικό στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.     


      Από τότε που στήθηκε αποτελεί ένα μόρφωμα, έναν ακόμα δούρειο ίππο μέσα στο Συνταξιουχικό κίνημα. Συγκροτήθηκε από γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.  Κανένα κύρος και υπόσταση δεν έχουν μέσα στο κίνημα των συνταξιούχων. Προσπαθούν να αποκτήσουν τη στήριξη από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

      Έπεσαν οι μάσκες για τον ρόλο που παίζει το  λεγόμενο « Ενιαίο Δίκτυο»  των συνταξιούχων.

Για όλα αυτά που πραγματεύονται η λέξη που τους ταιριάζει είναι:  Ντροπή σας.

       Είναι γνωστό ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις - σωματεία εργαζομένων και  συνταξιούχων έπαιρναν εδώ και δεκαετίες, οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνταν από τις δικές τους αποδοχές, για τα μεν Εργατικά Σωματεία μέσω της Εργατικής Εστίας, τώρα μέσω του ΟΑΕΔ και των συνταξιούχων μέσω των συντάξεων τους.
 
     Η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ, λάμβανε την οικονομική ενίσχυση μέσω της Εργατικής Εστίας, μέχρι το έτος 2012. Όμως το 2012, αυτή, κόπηκε αυθαίρετα και μόνο για την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ ύστερα από 4Ο χρόνια. Αργότερα το 2015 κόπηκε και από την Ομοσπονδία των Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου με απαίτηση της τρόικα. Συνεχίσθηκε μόνο  για τις  Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, καθώς σε ορισμένες ακόμη συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων. 
   
   Οι Συνταξιουχικές οργανώσεις δεν έπαψαν να διεκδικούν αυτά τα χρήματα που άδικα, αναίτια και προκλητικά τους  αφαιρέθηκαν. Μετά από μακροχρόνιο αγώνα και με την επιμονή τους, κατάφεραν να συμπεριληφθεί σε νόμο η γνωστή διάταξη για την επαναφορά της ενίσχυσης  των Συνταξιουχικών οργανώσεων, με  παρακράτηση των 20 λεπτών τον μήνα, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των 250 Συνταξιουχικών σωματείων σε όλη την χώρα.
    
 Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν σε όλους τους συνταξιούχους αυτές τις υπονομευτικές ενέργειες του λεγόμενου «Ενιαίου Δικτύου», συνεχίζουν να  ακολουθούν τον αγωνιστικό τους δρόμο, οργανώνοντας  το συνταξιουχικό κίνημα της πόλης μας, διεκδικώντας ότι μας έχει αφαιρεθεί από το 2009 και καλώντας ταυτόχρονα όλους τους συνταξιούχους να ισχυροποιήσουν τα σωματεία τους καθημερινά με την φυσική τους παρουσία.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Νομού Θεσσαλονίκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου