Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους της Πολυεθνικής Caterpillar
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους 2000 εργαζομένους της πολυεθνικής Caterpillar του εργοστασίου στο Gosselies στο Βέλγιο που βρίσκονται αντιμέτωποι με το κλείσιμο του εργοστασίου και την Ανεργία.
Ενώ η πολυεθνική συνεχίζει να βγάζει τεράστια κέρδη μέσω της εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης των εργατών και απολαμβάνει πολλά προνόμια και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων από τις κυβερνήσεις του Βελγίου, σχεδιάζει να κλείσει το εργοστάσιο από το Βέλγιο και να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες εγκαταστάσεις.
Το κυνήγι του κέρδους των πολυεθνικών, με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους, πατά στην στήριξη των κυβερνήσεων κάθε κράτους, και την Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζουν τα μονοπώλια. Μεγάλες ευθύνες φέρουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που για χρόνια καλλιεργούν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, ότι δήθεν τα κέρδη και η ανάπτυξη των πολυεθνικών θα είναι προς όφελος των εργατών.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, στην συνεχιζόμενη επίθεση των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων τους, απέναντι στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι μόνο δρόμο έχουν την πάλη ενάντια σε αυτούς που τους οδηγούν στην Ανεργία και στην εξαθλίωση. Με οργάνωση και αγώνα, συντονισμό των αγωνιστικών συνδικάτων κάθε χώρας και της Ευρώπης, με ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της πολυεθνικής Caterpillar και θα βρίσκεται δίπλα τους στον αγώνα τους για υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου