Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Ψηφίσματα συμπαράστασης της Γενική Συνέλευση του Σωματείου μαςΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

08/02/2017

ΨΗΦΙΣΜΑ

         Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση εκφράζει  τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που είναι ξανά στους δρόμους στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.
Θεωρούμε δίκαιο τον αγώνα τους γιατι τα νέα αντί-ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε. τους πετούν μια ώρα νωρίτερα εκτός παραγωγής.
Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση, του τρίτου Μνημονίου που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που έρχεται να προστεθεί στα άλλα δυο μνημόνια των ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) όσο και της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020), τόσο στο εισόδημα τους με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις εισφορές τους.
Συνολικά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε όλοι μαζί τώρα το ανάστημά μας μπροστά στην άνευ προηγουμένου αντί-ασφαλιστική και φορολογική επίθεση που δεχόμαστε, ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης.
Να παλέψουμε όλοι μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε.. Για το δικαίωμα στον αγώνα, για να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος που πάνε να επιβάλλουν στη κοινωνία.
Τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών μας αφορούν όλους.
‘Όλοι στο δρόμο του Αγώνα για να ανατρέψουμε το σχέδιο κυβέρνησης και ΕΕ στην κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης.


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syhntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

08/02/2017
ΨΗΦΙΣΜΑ  συμπαράστασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
στον Δήμαρχο Πάτρας ΚΩΣΤΑ  ΠΕΛΕΤΙΔΗ

    Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση  εκφράζει  τη συμπαράστασή της στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη που παραπέμπεται σε δίκη στις 13 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος .
Ο Δήμαρχος είναι κατηγορούμενος, επειδή το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, κάνοντας πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλεγε ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση και με κανέναν τρόπο να διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητα παραχωρώντας δημοτικούς χώρους στη ναζιστική - φασιστική - εγκληματική οργάνωση Χρυσής Αυγής  για να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις και να ρίξει το ρατσιστικό της δηλητήριο.
Είναι τσιράκια του σάπιου και βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Πρέπει να καταδικάζονται και να απομονώνονται όπου εμφανίζονται , σε κάθε χώρο δουλειάς- μόρφωσης- τόπο κατοικίας, παντού
Οι συνταξιούχοι της πόλης μας αλλά και όλης της χώρας έχουν μνήμη. Οι σημερινοί Χρυσαυγίτες είναι οι απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του φασισμού, των ταγματασφαλιτών, των κουκουλοφόρων καταδοτών και προδοτών που γνωρίσαμε.
Η δίωξη του δημάρχου της Πάτρας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα της Πάτρας, αφορά όλους μας σ’ όλη τη χώρα. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη.
Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το δήμαρχο και την απόφασή του και ζητάμε από την κυβέρνηση να παρθεί πίσω η πολιτική – δικαστική δίωξή του.


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου