Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907


Αθήνα 10.6.16


Δελτίο τύπου


Για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Η αντιπροσωπία της ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα), συναντήθηκε χθες 9.6.16, με τον υπουργό υγείας κ. Α. Ξανθό μετά από τις μεγάλες πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για τα προβλήματα της υγείας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πάνω στο υπόμνημα της ΣΕΑ που έχει σταλεί στον υπουργό και περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ΣΕΑ απαίτησε: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, κατάργηση κάθε εμπορευματοποίησης. Άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άνοιγμα νοσοκομείων, κέντρων υγείας. Κατάργηση στα χαράτσια πληρωμών για γιατρούς, φάρμακα, συνταγές.

Ο υπουργός απάντησε ότι θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα χειροτερεύουν, η ιδιωτική υγεία, ή εμπορευματοποίηση θα δυναμώνουν και τελικά υγεία θα έχει όποιος έχει χρήματα. Το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης που επικαλείται, είναι σε βάρος των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων.

Το δυνάμωμα των αγώνων μας είναι μονόδρομος.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου