Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Μεγάλη παναττική συγκέντρωση - Έκαψαν συμβολικά τις επαίσχυντες επιστολές (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Με μαζική και μαχητική παναττική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ολοκληρώθηκε η σημερινή κινητοποίηση χιλιάδων συνταξιούχων ενάντια στις μειώσεις των συντάξεών τους. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Τα ελλείμματα σε όλα τα Ταμεία, είναι οι παροχές στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Νωρίτερα  έξω από το υπουργείο Εργασίας οι συνταξιούχοι επέστρεψαν μαζικά και αγωνιστικά την επαίσχυντη επιστολή της κυβέρνησης, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεών τους. Μάλιστα συμβολικά έκαψαν τις επιστολές που τους απέστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος τις οποίες χαρακτήρισαν ως προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο.


Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δώσαμε σήμερα ένα μεγάλο «παρών». Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και οργάνωση της δράσης. Όσοι κάθονται στον καναπέ δεν προσφέρουν ούτε στον εαυτό τους, ούτε στις οικογένειές τους. Ο αγώνας είναι εδώ, συνεχίζουμε, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι έφτασαν, με ενδιάμεσο σταθμό το υπουργείο Εργασίας, με μαζική, μαχητική πορεία στη Βουλή που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα  των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Κατήγγειλαν τις συνεχιζόμενες μειώσεις των συντάξεών τους, ενώ χαρακτήρισαν τις επιστολές που έστειλε ο υπουργός Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης στους συνταξιούχους ως ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής.

Δείτε βίντεο από την παρέμβαση του Δ. Κουμπούρη στην ΕΡΤ ΕΔΩ


Ανακοίνωση της ΣΕΑ για την παναττική κινητοποίηση 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών οργανώσεων σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους που δώσανε για μια ακόμη φορά το μαχητικό τους παρών στη σημερινή συγκέντρωση.

Όπως αναφέρει, με τεράστια μαζικότητα – μαχητικότητα και πείσμα πραγματοποιήθηκε η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. 

Αφού ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας όπου οι συγκεντρωμένοι εκφράσανε την έντονη διαμαρτυρία τους για το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, έκαψαν συμβολικά τις επιστολές του Υπουργού και δηλώσανε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ανατροπή της αντισυνταξιουχικής – αντιλαϊκής πολιτικής, για επαναφορά των συντάξεων μέχρι τα πριν την κρίση επίπεδα.

Στην συνέχεια η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα.

Η ΣΕΑ κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να δώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την μάχη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας και της εργατικής τάξης.  








πηγή 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου