Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«γενικός ξεσηκωμός παντού - κάτω τα χέρια από τις συντάξεις»

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ την Παρασκευή 8 Ιούλη




Με σύνθημα «γενικός ξεσηκωμός παντού - κάτω τα χέρια από τις συντάξεις», η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων του ΙΚΑ καλεί όλους τους συνταξιούχους του νησιού, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση τηνΠαρασκευή 8 Ιούλη στις 10.30 π.μ., στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στην οδό Κομνηνάκη 43, και στηνπαράσταση διαμαρτυρίας στο Υποκατάστημα ΙΚΑ Μυτιλήνης.
Σε ανακοίνωσή της η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων αναφέρει:
«Περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν να πληρωθούν τη σύνταξη του Ιούλη, βλέποντας τις πενιχρές συντάξεις μειωμένες από 30 έως 230 ευρώ, λόγω της εφαρμογής του νόμου 4387/2016 για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, και αυτούς που είδαν τις συντάξεις μειωμένες λόγω της αύξησης της φορολογίας, καθώς και αυτές που θα δουν τον επόμενο μήνα από τις περικοπές στις Επικουρικές, οι οποίες μετατέθηκαν στις αρχές κάθε μήνα και για το έτος 2016 μετρούν 11 τον αριθμό και όχι 12 που παίρναμε, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οι συνταξιούχοι να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Να μην πιστεύουν στις υποσχέσεις των κυβερνώντων ότι καμία σύνταξη και μισθός δεν θα κοπεί. Ψεύδονται! Μετά το νόμο - λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και τις νέες φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους - εφοπλιστές - μεγαλοεργοδοσία, άνοιξε η όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου για νέες βάρβαρες ανατροπές, που είναι μπροστά μας, στις συντάξεις, στους μισθούς, στις συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ακόμα και τo δικαίωμα της απεργίας πάνε να το καταργήσουν!
Κανένας εφησυχασμός από τις δηλώσεις της κυβέρνησης! Ετοιμάζουν νέα πλήγματα, αν δεν αντισταθούμε, αν δε διεκδικήσουμε! Εδώ και τώρα αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας!
Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Φαίνονται ανίκητοι γιατί ακόμα δεν έχουμε ξεσηκωθεί, δεν έχουμε δοκιμάσει την τεράστια δύναμή μας.
Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την ανάκτηση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου