Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ξέγραψαν και το Δώρο αδείας για τις συντάξεις



Για τέταρτο κατά σειρά καλοκαίρι όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας θα κάνουν διακοπές χωρίς το Δώρο της άδειας, που κόπηκε απ' την 1.1.2013 και μαζί με τα Δώρα γιορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα), διαμόρφωναν τη 13η και 14η σύνταξη για τους συνταξιούχους.

ο Δώρο αδείας του καλοκαιριού ήταν μια κάποια ανάσα, που επέτρεπε σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, ειδικά των μεγάλων πόλεων, να περάσουν μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια τους λίγες μέρες ανάπαυσης ή να επισκεφθούν τους τόπους που γεννήθηκαν.

Η δυνατότητα αυτή, για τη συντριπτική τους πλειοψηφία, χάθηκε με την κατάργηση του Δώρου, το οποίο ακόμα και μετά τις μειώσεις στις συντάξεις ανερχόταν στο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ. Τα γράφουμε όλα αυτά, για να θυμίσουμε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε κάνει σημαία όσο ήταν στην αντιπολίτευση την επαναφορά σε πρώτη φάση της 13ης σύνταξης και γενικά την ενίσχυση των συντάξεων στη συνέχεια.


Αντί αυτού η 13η και η 14η σύνταξη ενταφιάστηκαν οριστικά από τη συγκυβέρνηση και αποσύρθηκαν δια παντός από το δημόσιο λόγο της. Αλλά, όσο και αν η κυβέρνηση τις διέγραψε, οι συνταξιούχοι και όλοι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν τίποτα ξεχάσει.

Θα συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν ό,τι κυβερνήσεις και κεφάλαιο τους άρπαξαν. Μαζί και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Πολύ περισσότερο που οι μισθωτοί συνεχίζουν και σήμερα να καταβάλλουν τις εισφορές για 14 μισθούς το χρόνο και άρα ως συνταξιούχοι δικαιούνται 14 συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου