Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

                                                                                                                                  Θεσσαλονίκη  26/8/2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι!

Με απόφαση των συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ),  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούνται και θα συμμετέχουν οι συνταξιούχοι όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, από την ΘΕΣΣΑΛΙΑ , την ΗΠΕΙΡΟ, την ΔΥΤΙΚΗ, την ΚΕΝΤΡΙΚΗ και την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και τη ΘΡΑΚΗ.

 Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Και μόνο η ερμηνεία του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, ότι αποτελεί εντολή από την πλευρά μας προς την κυβέρνηση, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την αντιασφαλιστική της πολιτική, αρκεί ώστε να διαλύσει τις όποιες αυταπάτες και τις όποιες φρούδες ελπίδες, ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι θετικό από τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού, από το βήμα της ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.

Γιατί πλέον γνωρίζουμε από την πείρα μας, ότι με όποιο όμορφο περιτύλιγμα και αν παρουσίαζαν τις εξαγγελίες τους από το βήμα της ΔΕΘ, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αυτό που τελικά έμενε για μας ήταν η χειροτέρευση της ζωής μας, οι ατελείωτες περικοπές στις συντάξεις μας, τα κάθε λογής χαράτσια σε βάρος μας, η κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, η μετατροπή των παιδιών και των εγγονών μας σε σύγχρονους σκλάβους.

 Γιατί ακόμα γνωρίζουμε ότι στις άμεσες  προτεραιότητες της κυβέρνησης σήμερα, είναι η σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη στα 74 χρόνια, η μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Κοινωνική Ασφάλιση, δηλαδή νέες περικοπές στις συντάξεις, η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς και η κατάργηση της μίας από τις δύο Εθνικές συντάξεις, που αφορούν κυρίως τις συντάξεις χηρείας.

Άρα η παρουσία του Πρωθυπουργού και ολόκληρου του κυβερνητικού επιτελείου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, είναι για τους συνταξιούχους μία ακόμα ευκαιρία να βροντοφωνάξουν:

Ø  Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε την θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, που σε εκατοντάδες από αυτά αυξάνονται και πάλι οι τιμές,  μέχρι και πάνω από 400%.

Ø  Δεν ανεχόμαστε τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς-νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, την παντελή έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ, για την έκδοση των συντάξεων.

Ø  Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις θανατηφόρες περικοπές στις συντάξεις, τα δώρα μας, τις κοινωνικές παροχές, σε ό,τι βίαια μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, γιατί τα έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας και εξακολουθούμε να πληρώνουμε και σήμερα.

Ø  Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση των πάντων και στη λογική που καλλιεργείται, ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώσει θα ζει  και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

·        Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού, κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

·        Άμεση απόδοση με νόμο της 13ης και  14ης  σύνταξης.

·        Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

·        Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις.

·        Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

·        Η Εθνική σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

·        Άμεση  πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές υγείας.

·        Κατάργηση των χαρατσιών στις συνταγές και τα παραπεμπτικά, 1 και 3 ευρώ αντίστοιχα.

·        Κατάργηση του 6% υπέρ του ΕΟΠΥ από τις συντάξεις χηρείας (του αποβιώσαντος).

·        Να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

·        Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι!

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα σας καλεί, με την μαζική σας παρουσία και ενώνοντας τη φωνή σας με εκείνη των συναδέλφων που θα έρθουν από τις άλλες περιοχές, να στείλουμε όλοι μαζί και για ακόμα μια φορά ισχυρότατο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλα όσα με τη βία μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, γιατί τα πληρώσαμε, μία ζωή, με τη δουλειά μας και δεν τα χρωστάμε σε κανέναν.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου