Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77, Τ.Κ. 546 31, Ε.Κ.Θ. Τηλ: 2310 237694

   www.syntaxio.blogspot.com --------- e-mail:suntax.ika@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                                                     

 

                                                                                    Θεσσαλονίκη  14/07/2024

 

Τα συνταξιουχικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», ΟΑΕΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ και ΔΕΚΟ/ΤΡΑΠΕΖΩΝ, καταγγέλλουν σε όλους τους συνταξιούχους την επίθεση της  κυβέρνησης, που με νέο νομοσχέδιο  επιχειρεί να διαλύσει τις υπηρεσίες στη Δημόσια Ψυχική Υγεία.

Ακολουθώντας την γνωστή  τακτική να νομοθετεί κατακαλόκαιρο αντιλαϊκά μέτρα, για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.

 Με το νομοσχέδιο αυτό καταργεί τα δύο από τα τρία Ψυχιατρικά νοσοκομεία που έχουν απομείνει στη χώρα μας, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας και αυτό της Θεσσαλονίκης, με την δικαιολογία της αποασυλοποίησης, προσφέροντας ζωτικό χώρο για νέες επενδύσεις στους ιδιώτες εμπόρους της Υγείας, για να αυξήσουν τις ήδη πενταπλάσιες σήμερα σε αριθμό κλίνες, που διαθέτουν στην ψυχική υγεία (4.700 κλίνες οι ιδιώτες, 900 το ΕΣΥ) και φυσικά να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δίνει γενναίες χρηματοδοτήσεις για να δημιουργηθούν νέες ΜΚΟ και ΑΜΚΕ στο χώρο της ψυχικής υγείας, εντάσσοντας μάλιστα, παλιές και νέες ΜΚΟ και ΑΜΚΕ κάτω από τον ίδιο διοικητικό Οργανισμό με τις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας!!!

Καταργεί τα δημόσια και δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη θεραπεία και την επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το 18ΑΝΩ, το ΑΡΓΩ, το ΙΑΝΟΣ, το ΔΙΑΠΛΟΥΣ και τα συνενώνουν σε έναν Οργανισμό ιδιωτικού δικαίου.

Επειδή το νομοσχέδιο αυτό της κυβέρνησης αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος των λαϊκών αναγκών και επειδή οι αγώνες των συνταξιούχων έχουν κριτήριο τις ανάγκες του λαού για αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

·        Να αποσύρει ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο, που βάζει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και απεξάρτησης,

·        Να υιοθετήσει τα «στεγνά» προγράμματα σαν κύρια μορφή θεραπείας και εξάρτησης.

·        Να πάρει άμεσα μέτρα για την πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να στελεχωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες δημόσιες δομές ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και να αναπτυχθούν νέες,  για να καλύπτεται δωρεάν το σύνολο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Καλούμε τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες του καύσωνα και τις οδηγίες προστασίας από την θερμική καταπόνηση, να στηρίξουν την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της υγείας, την Τρίτη 16 Ιούλη, στις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου