Σάββατο 6 Απριλίου 2024

ΣYNAΔEΛΦOI ΠAΛEYOYME ENANTIA ΣTA AΠOΓEYMATINA ME ΠΛHPΩMH XEIPOYPΓIA OΛOI THN ΔEYTEPA 8/4/24 9:00 Π M MΠPOΣTA ΣTHN ΠYΛH TOY NOΣOKOMEIOY AXEΠA

 


 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

            www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 

Συνάδελφοι και φίλοι.

Η κυβέρνηση με την ενεργοποίηση των επί πληρωμή χειρουργείων, στα πλαίσια του νέου ΕΣΥ που ετοιμάζει, επιταχύνει με γρήγορους ρυθμούς την ολοένα και βαθύτερη εμπορευματική λειτουργία των Νοσοκομείων.

Με την ενέργειά της αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει το υγειονομικό προσωπικό σε ακούραστες μηχανές, που θα πρέπει να εργάζονται όλη την ημέρα,  τους δε ασθενείς σε πελάτες, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει χιλιάδες ασθενείς να βάλουν το χέρι βαθιά στη τσέπη, για να μειώσουν το χρόνο αναμονής τους, για το χειρουργείο που έχουν ανάγκη.

 Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας είναι τραγική, λόγω της υποχρηματοδότησής τους και την άρνηση όλων των κυβερνήσεων να τις στελεχώσουν με όλο το αναγκαίο σε αυτές προσωπικό .

Έτσι, η επιμονή και της σημερινής κυβέρνησης να μην προσλαμβάνει το απαιτούμενο προσωπικό, οι συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού, η υπερεφημέρευση, η υπερεργασία και η εξάντληση των υγειονομικών, το κλείσιμο και η υποβάθμιση τμημάτων, κλινικών, και νοσοκομείων, δημιουργούν πολύμηνες αναμονές για χειρουργείο, για εξετάσεις, καθώς επίσης και πολύωρες αναμονές  στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και οδηγούν στην  πληρωμή υπέρογκων ποσών, από τους ασθενείς, στις ιδιωτικές δομές υγείας.

Τις συνέπειες αυτής της τραγικής κατάστασης στις  δημόσιες δομές υγείας βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Όταν στα νοσοκομεία της  Θεσσαλονίκης, το πρωί λειτουργεί μόλις το 60% των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών, είναι φανερό ότι η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης, με την καθιέρωση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, είναι από τη μια να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα έχουν έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τους ασθενείς-πελάτες, για να μειώσει ακόμα περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα υγείας και από την άλλη να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του δημόσιου συστήματος υγείας στους μεγαλοκλινικάρχες και στους κάθε είδους εμπόρους της υγείας.

Στόχος της δεν είναι η μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών, όπως η ίδια υποστηρίζει,  αλλά να εμπεδωθεί στη συνείδησή μας ότι η υγεία είναι εμπόρευμα, που τελικά θα το αγοράζει όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα, ενώ όποιος την στερείται θα πεθαίνει περιμένοντας τη σειρά του στις λίστες αναμονής.

Το ότι η υγεία δεν είναι πλέον κοινωνικό αγαθό, το ομολόγησε κυνικά ό υπουργός υγείας, δηλώνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι «δεν υπάρχει δωρεάν υγεία», ότι «τίποτα δεν είναι δωρεάν».

Συνάδελφοι και φίλοι.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει από τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Δεν δικαιούμαστε να το επιτρέψουμε.

Είναι ανάγκη να απαντήσουμε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με μαζική αντεπίθεση από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους, από όλο το λαό.

Η μαζική συμμετοχή όλων στην  πανεργατική πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο  Άγαλμα Βενιζέλου, μπορεί να δώσει μία ισχυρή απάντηση στην κυβέρνηση και για τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου