Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Όχι στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων - Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 



ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6:00 μ. μ.  ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

   Σχεδόν σαράντα χρόνια, κάθε Σεπτέμβρη ακούμε τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας να παρουσιάζει από  το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, για τον επόμενο χρόνο, με υποσχέσεις για «αλλαγές», «ανάπτυξη», «νέο ξεκίνημα», καλύτερους  μισθούς και μεροκάματα, για  αυξήσεις στις συντάξεις.

   Όμως όλα αυτά τα χρόνια, οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες των κυβερνήσεων, το μόνο  αποτύπωμα που άφησαν σε εργαζόμενους και συνταξιούχους είναι η τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. 

   Ο σημερινός πρωθυπουργός με την παρουσία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, θα υπερασπιστεί τους πάνω από 120 αντεργατικούς-αντισυνταξιουχικούς νόμους, που ψήφισε η κυβέρνησή του, τα τελευταία δύο χρόνια, τον πρόσφατο νόμο που καταργεί το 8ωρο, που απαγορεύει τις διαμαρτυρίες και τις διεκδικήσεις, το νόμο  εκείνον που άφησε φέτος περίπου 40.000 μαθητές έξω από τα πανεπιστήμια.

   Θα υπερασπιστεί την άρνηση της κυβέρνησης του να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, να επαναλειτουργήσουν των νοσοκομείων που έκλεισαν, να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την άρνησή της να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων, για αποσυμφόρηση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, την ώρα μάλιστα που το 4ο κύμα της πανδημίας σαρώνει ολόκληρη την επικράτεια. Θα υπερασπιστεί την ακρίβεια που εξανεμίζει τις πενιχρές μας συντάξεις.

   Από τις αποσκευές του επίσης θα βγάλει το νομοσχέδιο για το «νέο ΕΣΥ», που κλείνει και άλλες υγειονομικές μονάδες, δεύτερο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος», με νέες διευκολύνσεις και επιδοτήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις, που με εργαλείο το νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής ασφάλισης, ρίχνοντας τις εισφορές των ασφαλισμένων-«επενδυτών» στον χρηματιστηριακό τζόγο.

   Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

   Το νομοσχέδιο αυτό είναι συνέχεια όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων που έχουν ψηφισθεί από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Είναι συνέχεια του ν. 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου). Αφορά τους πάντες, δηλαδή τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους, καθώς και τους σημερινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, του σημερινού επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ), αφού η δημιουργία του Επικουρικού Ταμείου Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), θα στερήσει από το σημερινό επικουρικό ταμείο τεράστια ποσά ασφαλιστικών εισφορών και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέα μείωση, έως και κατάργηση, σε βάθος χρόνου, των επικουρικών μας συντάξεων.

 

 

   Συνάδελφοι

   Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα είναι εγγυημένη η επιστροφή των εισφορών, σε περίπτωση αποτυχίας των επενδύσεων, ότι θα καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα του «παλιού» επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ), καθώς και ότι θα προκύψουν αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων μετά από 30 χρόνια, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν.

Εξάλλου με τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις, όλες τις κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι σήμερα, κατακρεούργησαν τις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, τα κοινωνικά-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, προκειμένου να οικοδομήσουν το θανατηφόρο σύστημα των τριών πυλώνων στην κοινωνική ασφάλιση.

   Από την μεριά μας διεκδικούμε όσα μας έχουν με την βία αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια και τα έχουμε πληρώσει σε ολόκληρο τον εργασιακό μας βίο. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την ανατροπή των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών πολιτικών.

ΑΙΤΟΥΜΕ:

·        ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΙΣΧΗΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

·        Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση με πλήρη  συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

·        Πλήρη κρατική εγγύηση των συντάξεων. Σύνταξη στο 80% του μισθού,  κατώτατη στα 600 ευρώ.

·        Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας και απαγόρευση των ιδιωτών να δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

·        Άμεσα μέτρα αναβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας σε όλες τις βαθμίδες του.

·        Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας.

·        Δημόσια και δωρεάν παιδεία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Συνάδελφοι! Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ.

 Καμιά αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, κανένας εφησυχασμός, καμία αδράνεια, καμία εμμονή σε φρούδες ελπίδες που εκατοντάδες φορές στο παρελθόν έχουν διαψευστεί.  ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΌ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΒΗΜΑ, ΜΕ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΠΑΝΣΥΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6:00μ.μ  στην ΠΛΑΤΕΙΑ της ΧΑΝΘ.

 

 ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου