Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 


 

Την ώρα που η πανδημία συνεχίζει την δολοφονική της πορεία, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 16.000, τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινά,  τα κρούσματα από μέρα σε μέρα να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τις κλίνες ΜΕΘ να εξαντλούνται πανελλαδικά.

Επίσης την ώρα που στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες εντατικής θεραπείας και γίνονται διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία άλλων νομών, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναμασά το χρεοκοπημένο πλέον ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» και προκλητικά να εμπαίζει το λαό, με τις δηλώσεις του υπουργού υγείας, ότι «παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέρα για τη θωράκιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας».

Με το «Νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιταχύνει την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Αντί σήμερα να πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, προχωράει σε παζάρια με τους εμπόρους της υγείας, για να στηρίξει την κερδοφορία  των ιδιωτικών κλινικών.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργώσεις της Θεσσαλονίκης καταλογίζουν εγκληματικές ευθύνες στην κυβέρνηση, για όλα τα παραπάνω, αλλά και για το γεγονός ότι αξιοποιεί τους ανεμβολίαστους για να απαλλαγεί από τις δικές της  ευθύνες, σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας. Την καταγγέλλουν για τον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί, διχάζοντας την κοινωνία, για να περάσει αντεργατικά μέτρα όπως είναι η αναστολή εργασίας σε γιατρούς και νοσηλευτές και η παραπέρα συρρίκνωση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

Για να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές, από covid-19 και από άλλα σοβαρά και χρόνια νοσήματα, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης απαιτούμε την άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ και την ένταξή τους σε ένα εθνικό σχέδιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της πόλης και του νομού να κλείνουν τα αυτιά τους σε συνομοσιολογικές θεωρίες, να εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα, να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να συνεχίσουν να διεκδικούν ένα αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, ικανό να καλύπτει τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού.

 

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΌΜΕΝΕΣ ΣΥΜΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου