Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


Καταγγέλλει τραμπούκικη επίθεση σε βάρος μελών της διοίκησής του από στελέχη του ΕΚ Κατερίνης


Φωτό αρχείου


Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των μελών της διοίκησής του από στελέχη του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πιερίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων επιδίωξαν να μπουν στο γραφείο του Σωματείου, που στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, προκειμένου να επικοινωνήσουν με τα μέλη, για να τους ενημερώσουν για το πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, όπως επίσης και για μια σειρά άλλα ζητήματα, όπως το υπόμνημα που έστειλε στον υπουργό Οικονομίας, αλλά και το συλλαλητήριο που διοργανώνουν μια σειρά από Σωματεία στις 4/11.

Όμως απέναντί τους βρήκαν τον υπάλληλο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ) και τον πρόεδρο του Σωματείου «Sofidel» που τους επιτέθηκαν με τραμπούκικες ενέργειες όπως σπάσιμο τραπεζιού, ύβρεις, απειλές κ.ά.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων, «το χέρι που όπλισε τους τραμπούκους σε βάρος των συνταξιούχων είναι συνώνυμο με τις πρακτικές της διοίκησης του ΕΚΚ», η οποία έχει απαγορεύσει εδώ και μήνες την είσοδο του Σωματείου στα γραφεία του στον χώρο του ΕΚΚ.

«Η διοίκηση του ΕΚΚ δεν θέλει σωματεία ζωντανά να παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν. Δεν ανέχονται τις διαφορετικές απόψεις και θέσεις. Θέλουν σωματεία-σφραγίδες, που απλά θα υπάρχουν, αλλά επί της ουσίας δεν θα λειτουργούν, με μπράβους, ουραγούς της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Αυτές οι αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες συμπεριφορές σε βάρος των συνταξιούχων από τη διοίκηση του ΕΚΚ είναι πολύ επικίνδυνες για το συνδικαλιστικό κίνημα, για τους εργαζόμενους», τονίζει.

Και καλεί κάθε τίμιο Σωματείο, κάθε τίμιο εργαζόμενο και συνδικαλιστή να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να απαιτήσει να ανοίξει το ΕΚΚ εδώ και τώρα, για όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της Πιερίας, διότι το κτίριο του ΕΚΚ δεν είναι ιδιοκτησία της διοίκησης του ΕΚΚ και των εταίρων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου