Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

«εκεί που μας χρώσταγαν μας φάγαν και το βόδι»



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ    ΝΟΜΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com





Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Η Κυβέρνηση με την έκθεση της «Επιτροπής Πισσαρίδη» συνεχίζει την επίθεση της στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τις συντάξεις. Δρομολογεί  την κεφαλαιοποιητική λειτουργία του δεύτερου πυλώνα της ασφάλισης (επικουρική ασφάλιση), με την δημιουργία των Επαγγελματικών Ταμείων, στα οποία θα καταθέτουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για την επικουρική σύνταξη όλοι όσοι θα ασφαλίζονται από 01-01-2021, αλλά και όσοι από τους παλιούς ασφαλισμένους το επιθυμούν.

Πέρα από το ότι στο σύστημα αυτό, όσοι ασφαλίζονται θα γνωρίζουν μόνο τι πρέπει να πληρώνουν και όχι τι σύνταξη θα πάρουν, γιατί αυτό θα εξαρτάται από το πού ο ιδιώτης θα «επενδύσει» τις εισφορές τους και αν και πόσο θα αποδώσει η «επένδυση» του, το σημερινό Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), που πληρώνει τις επικουρικές μας συντάξεις,  θα πάψει να εισπράττει εισφορές, με αποτέλεσμα σε ένα βάθος χρόνου να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.


Με δεδομένο ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου το κράτος στο εξής θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη, είναι φανερό ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δρομολογεί την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, για να απαλλάξει τους εργοδότες από την εισφορά που πληρώνουν μέχρι τώρα για αυτές, αλλά και για να μειώσει την κρατική δαπάνη για τις συντάξεις, υλοποιώντας τις οδηγίες της ΕΕ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.

Δεν μπορούν να μας αποπροσανατολίζουν οι κυβερνώντες με τα λίγα ψίχουλα που έδωσαν από τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων, ούτε με τα 1,3 δις ευρώ που θα δώσουν, σαν αναδρομικά ένδεκα μηνών, από τις περικοπές των κύριων συντάξεων, τη στιγμή που οι περικοπές των συντάξεων μας, σε ετήσια βάση, αγγίζουν τα 7,5 δις ευρώ και από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, αυτά που μας έχουν κλέψει ξεπερνούν τα 80 δις ευρώ.

Δεν μπορούν να μας παρηγορούν με τα μεγάλα λόγια για θωρακισμένο σύστημα υγείας, τη στιγμή που μετά το άνοιγμα του τουρισμού και των μεταφορών, η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σήμερα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους συνταξιούχους.

Δεν μπορούν να μας εξαπατούν με το «Πρόγραμμα Ανάκαμψης» της ΕΕ και τα περίπου 70 δις ευρώ που θα «πλημμυρίσουν» τη χώρα, αφού αυτά θα κατευθυνθούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και δεν θα περισσέψει ούτε ένα ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, ώστε  να προστατευτούν οι συντάξεις μας. Όταν το μόνο που θα μείνει για μας και για τα παιδιά μας θα είναι η υποχρέωση να τα αποπληρώσουμε.

Συνάδελφοι.

Καταδικάζουμε την χυδαία και θρασύτατη πρακτική και τακτική της κυβέρνησης, που μέσω των δηλώσεων του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Πατέλη, προσπαθεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό και να μας φέρει απέναντι στα παιδιά μας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να παίρνει τα χρήματα από τους νέους και να τα δίνει στους συνταξιούχους.

Κανένας μας δεν μπορεί να εφησυχάζει.

Είναι ώρα να σημάνει γενικός ξεσηκωμός.

Η πανεργατική κινητοποίηση το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2020 στην οποία συμμετέχει και το σωματείο μας, για να απαντήσει στα νέα αντεργατικά και αντισυνταξιουχικά μέτρα που θα εξαγγείλει ο κ. Πρωθυπουργός, με την ομιλία του στους «παραγωγικούς» φορείς της πόλης και την συνέντευξη τύπου εκείνης της ημέρας, απαιτεί τη μαζική, την οργανωμένη και την μαχητική φυσική παρουσία των συνταξιούχων.
ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 6:30 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΘ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ  2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου