Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Για την παραχώρηση του Κέντρου Υγείας Πύλης Αξιού




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  
    www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.com




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη.

Στην διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και την αντίθεσή τους, για την πρόθεση της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που αφορά την παραχώρηση στα δικαστήρια του εξαόροφου κτηρίου, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Υγείας  Πύλης Αξιού, Διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (Ζ΄ΕΦΚΑ) και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για την δημιουργία της «Πλατείας Δικαστηρίων» και ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη προς την Κυβέρνηση, να σταματήσει κάθε συζήτηση για την παραχώρηση του κτηρίου αυτού.


Εξέφρασαν επίσης την άποψη ότι στερείται κάθε λογικής, να συζητά η Κυβέρνηση ένα τέτοιο αίτημα, που στην ουσία εκτός των άλλων οδηγεί και στο κλείσιμο μιας τόσο σημαντικής και τόσο απαραίτητης υγειονομικής μονάδας, που εξυπηρετεί περισσότερους από 300.000 πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης και της δυτικής υπαίθρου της πόλης μας, την στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα του κορονοϊού και σύμφωνα με τα στοιχεία και τις προβλέψεις των ειδικών βρισκόμαστε σε αναμονή του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι εφόσον δεν υπάρχει, από την πλευρά της Κυβέρνησης,  συγκεκριμένη πρόταση για  το που θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο, τότε δεν μπορεί να γίνεται καμία συζήτηση για την παραχώρηση του, και ότι αυτή του την θέση θα μεταφέρει προς την κυβέρνηση.

Τα σωματεία μας βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουν, μαζί με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία των υγειονομικών και των εργαζομένων της πόλης, τους αγώνες τους, ώστε όχι μόνο για να αποτρέψουν την απώλεια ακόμα μιας σημαντικής, για την πόλη μας, υγειονομικής μονάδας, αλλά και για να απαιτήσουν την αναβάθμισή της, με την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και την άμεση συντήρηση του κτηρίου.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο Γ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                           
           Ρέβας  Βασίλης                                             Κουτσούνης  Χαράλαμπος  

                                                                                                                              


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου