Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΣΕΑ  ΓΙΑ ΤΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Η Κυβέρνηση κατέθεσε ήδη νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο επιδιώκει να καταργήσει τη δυνατότητα εργαζόμενων και συνταξιούχων να διαδηλώνουν, απαιτώντας λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της, αλλά και στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες μας από την πολιτική και τα μνημόνια όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων.

Με το νομοσχέδιό της αυτό, που είναι αντιγραφή χουντικού νόμου του 1971, έρχεται:

·       Να επιβάλλει τους όρους , τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Να συκοφαντήσει και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις «λάστιχο» που θα τις ερμηνεύουν οι Αστυνομικές αρχές και οι μηχανισμοί καταστολής.

·       Να χειραγωγήσει το μυαλό των συνταξιούχων, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σαν κάτι  εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

·       Να εισάγει απαγορεύσεις με βάση το σκοπό της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.


·       Να αναθέσει στην Αστυνομία υπερεξουσίες, αφού με το νομοσχέδιο την ορίζει σαν Ανώτατη Αρχή με διευρυμένο επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει και καθήκοντα ερμηνείας του νόμου.

·       Να μπορεί αυτή να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μία διαδήλωση, να επινοεί δικούς της περιορισμούς και να έχει την διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μία δημόσια συνάθροιση, αν αυτή θα είναι αυθόρμητη και ποιοί περιορισμοί θα επιβάλλονται.

·       Να διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, καθώς νομιμοποιείται  η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές- λαϊκές κινητοποιήσεις.

·       Να ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και να καταζητούνται όσοι συμμετέχουν σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση-διαδήλωση.

·       Να δίνεται η δυνατότητα στην Αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μιας συγκέντρωσης-διαδήλωσης μέχρι και στο παρά πέντε, να απαιτεί τα στοιχεία του «οργανωτή», να τον θεωρεί υπεύθυνο για οτιδήποτε πιθανά να συμβεί, βλέπε προβοκάτσιες  και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη τη λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Οι  μαραθώνιου αγώνες των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, δεν ευθύνονται για το κλείσιμο ή για τη μείωση του τζίρου καμιάς μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως θέλει να υποστηρίζει και η σημερινή Κυβέρνηση. Για τα λουκέτα των μαγαζιών ευθύνονται αποκλειστικά όλες οι Κυβερνήσεις και οι πολιτικές της υπερφορολόγησης, της άγριας λιτότητας, που σάρωσαν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, βιοτεχνών, εμπόρων, των αγροτών.

Είναι γνωστό ότι οι αγώνες των συνταξιούχων είχαν αποτελέσματα, αυτό είναι που προβληματίζει την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και θέλει να τους περιορίσει.
Στη ρήση του κ. Πρωθυπουργού στη Βουλή ότι « η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι αδιαπραγμάτευτη», απαντάμε ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, να διαδηλώνουν πιο μαζικά, πιο επίμονα και πιο  αποφασιστικά.

Οι αγώνες μας είναι ο δικός μας μονόδρομος και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε κανένα από τα αιτήματά μας. Μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα κουρελιάσουμε και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης που έχει στόχο να μας βάλει φίμωτρο και να μετατρέψει την αντίσταση, την διεκδίκηση και την διαδήλωση κατά των αντισυνταξιουχικών μέτρων σε ποινικό αδίκημα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ»

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά, με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους νέους, τις γυναίκες, στο Συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ στις 8:00 μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Είναι χρέος μας ατομικό και συλλογικό να υπερασπιστούμε  όχι μόνο την δική μας ζωή και αξιοπρέπεια αλλά και τη ζωή της οικογένειάς μας , των παιδιών μας, να παλέψουμε για το δικαίωμά τους στη δουλειά, για το δικαίωμά τους να ζούνε σαν σύγχρονοι άνθρωποι και όχι σαν δούλοι προηγούμενων αιώνων, μέσα στη φτώχεια και τη δυστυχία, με το μαστίγιο του αφεντικού πάνω από το κεφάλι τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ στις 8:00 μ.μ.


Συνάδελφοι. Μετά από επίμονες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία, οι συνταξιούχοι δικαιούνται κοινωνικό τουρισμό μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις), με συμμετοχή των συνταξιούχων 50%, ή 40% για
άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.
Προϋποθέσεις: Nα έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση το 2018, το ατομικό εισόδημα να είναι μέχρι 16.000
ευρώ και το οικογενειακό μέχρι 28.000 ευρώ.
Οι αιτήσεις λήγουν στις 5 Ιούλη, αλλά θα δοθεί παράταση
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Υπουργείο Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής  www.tourism4all.gov.gr

1 σχόλιο:

  1. Η παράταση για την υποβολή των αιτήσεων έχει ως εξής:

    Σάββατο 4 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 0 - 1

    Κυριακή 5 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 2 - 3

    Δευτέρα 6 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψη
    φίο του ΑΦΜ 4 - 5

    Τρίτη 7 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 6 - 7

    Τετάρτη 8 Ιουλίου: Υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ 8 - 9

    ΑπάντησηΔιαγραφή