Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Κανείς να μην μπει στο «ζύγι του κόστους - οφέλους», προέχει η υγεία του λαού και όχι οι συνέπειες στην οικονομία



Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

«Την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, οι οποίες ήδη βρίσκονται στο "κόκκινο" ανεξάρτητα από τον κορονοϊό», ζητούν από την κυβέρνηση οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις της Πάτρας, «από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έχουν σαν αποτέλεσμα για την πόλη μας το κλείσιμο των «Νοσοκομείων 409» και «Θώρακος», απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:


«Με την πόλη μας σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών [ΠΓΝΠ], το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς στην Πελοπόννησο, του «Άγιου Αντρέα» και το Καραμανδάνειο, λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, άλλο προσωπικό, σε ιατρικό υλικό κ.λ.π. Με ανύπαρκτα μέσα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με ελάχιστο και παλαιωμένο κακοσυντηρημένο στόλο του ΕΚΑΒ.

Παρά τις επισημάνσεις μας κατά καιρούς στους αρμόδιους και στην 6η ΥΠΕ, οι ελλείψεις παραμένουν και μεγαλώνουν.

Εμείς οι συνταξιούχοι, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με επιβαρυμένη υγεία, με επαγγελματικές ασθένειες, άτομα υψηλού κίνδυνου, παρά τις υπερπροσπάθειες των γιατρών, νοσηλευτών και όλων των εργαζόμενων υγειονομικών, σε όλους τους χώρους, (στα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ, στην ΠΦΥ κ.λπ.), ανησυχούμε για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, που απειλεί με επιδημία και οι δημόσιες δομές υγείας, με τα χάλια και τις ελλείψεις που έχουν, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

Δεν μπαίνει στο "ζύγι του κόστους - οφέλους", προέχει η υγεία του λαού και όχι οι συνέπειες στην οικονομία.

Μεταξύ άλλων απαιτούμε:

Άμεσα, τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται.
  • Να δοθούν (χθες) τα απαραίτητα κονδύλια στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών όλων των ειδικοτήτων, άλλου ειδικευμένου προσωπικού με μόνιμη και πλήρη απασχόληση.
  • Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού.
  • Την προμήθεια σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας, σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής κλπ.
  • Να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να ανοίξουν άμεσα όλες οι κλειστές και να δημιουργηθούν και νέες (όσες χρειάζονται) κλίνες σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, στα νοσοκομεία της πόλης μας.
  • Να διατεθούν από το κράτος, δωρεάν όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης, (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα, αντισηπτικά κλπ) στον λαό, και ιδιαιτέρα στους χώρους όπου γίνεται συνωστισμός.
  • Να παταχθεί η αισχροκέρδεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου