Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Αποφάσεις για αγωνιστική στράτευση των συνταξιούχων του Λεκανοπεδίου (ΦΩΤΟ)


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ




Εφόδια για την αγωνιστική στράτευση περισσότερων συνταξιούχων του Λεκανοπεδίου στο διεκδικητικό κίνημα της τρίτης ηλικίας μπορούν να αποτελέσουν τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, που έγινε στις 28 Μάρτη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Η ΓΣ ενέκρινε ψήφισμα στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού και καταδίκης των επιθέσεων του Ισραήλ και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Παράλληλα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνταξιούχων που έφυγαν από τη ζωή.

Στον απολογισμό ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης, τόνισε πως «οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν φάρμακα, φαγητό, θέρμανση, εύκολη πρόσβαση στην Υγεία, ζουν μόνοι και αβοήθητοι, απαιτούν λύσεις άμεσα. Τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν, γιατί η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες έχουν επιλέξει πάνω από τη ζωή και την υγεία των Συνταξιούχων να βάζουν την ανάπτυξη και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, τις περικοπές κοινωνικών δαπανών δημιουργούν ματωμένα πλεονάσματα».


Υπογράμμισε πως «χρειάζεται εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, αισιοδοξία και πίστη που στηρίζεται στη γνώση. Ότι το Σωματείο μας, οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ θα συμβάλουμε ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί, από καλύτερη θέση να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας. Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γνωρίζουμε ότι ο τόπος μας είναι πλούσιος σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Από όλους εμάς εξαρτάται αυτός ο πλούτος που καθημερινά παράγεται να μη χρησιμοποιείται για να αυγατίζουν κάποιοι τα πλούτη τους, αλλά για να ζουν όλοι οι άνθρωποι καλά και με αξιοπρέπεια». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Χαιρετίζοντας τη συνέλευση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, αναφέρθηκε στο οργανωμένο κίνημα των συνταξιούχων, όπου στο πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των εννιά συνεργαζόμενων πανελλαδικά συνταξιουχικών οργανώσεων είναι διακριτή η αυτοτελής παρουσία της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών. «Η ΣΕΑ κατηύθυνε τους αγώνες των συνταξιούχων σε δρόμο σύγκρουσης με τις πολιτικές υπέρ των μεγάλων συμφερόντων», τόνισε.

«Ό,τι καταφέραμε, το καταφέραμε με τους αγώνες μας. Αποκρούσαμε σε πρώτη φάση την περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Οι μετά το νόμο Κατρούγκαλου συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται παίρνουν μέχρι και 280 ευρώ λιγότερα απ’ τους παλιούς συναδέλφους. Διεκδικούμε όλα όσα μας περιέκοψαν. Δεν δανειστήκαμε να τα χρωστάμε. Τα δουλέψαμε και τα πληρώσαμε. Τελείωσαν τα μνημόνια; Δώστε τώρα τα δώρα Χριστουγέννων και όλα όσα παρακρατήσατε παράνομα. Εφαρμόστε τις αποφάσεις του ΣτΕ», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης σημείωσε πως «κάποιοι θέτουν το ερώτημα τι θα γίνει με τους χαμηλοσυνταξιούχους και αυτούς που τους έκοψαν το ΕΚΑΣ. Γι’ αυτούς το όριο ασφαλείας είναι η διεκδίκηση της ΣΕΑ να μην υπάρχει σύνταξη μικρότερη από 600 ευρώ». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος είπε ότι με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για τα χρέη στα Ταμεία θα χορηγήσει και σύνταξη στους οφειλέτες που έχουν συμπληρώσει το όριο για συνταξιοδότηση, αλλά δεν παίρνουν λόγω χρεών σύνταξη. «Του εγχειρήσαμε, είπε ο Π. Τάτσης, σχέδιο για τη χορήγηση αναλογικής σύνταξης σε αυτούς τους οφειλέτες. Δηλαδή σε έναν ασφαλισμένο για 30 χρόνια που οι εισφορές τους φτάνουν για ασφάλιση 25 ετών να πάρει σύνταξη για 25 χρόνια. 
Αλλιώς η χορήγηση σύνταξης για να πληρώνει δόσεις, όπως έγινε με την προηγούμενη ρύθμιση, είναι δώρο-άδωρο. Όσοι μπήκαν στη ρύθμιση με δόσεις για 50.000 ευρώ μένουν απ’ την αρχή του μήνα με 80-100 ευρώ. Πώς να ζήσει κανείς έτσι;».

Ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, είπε ότι η ενωτική δράση της ΣΕΑ αποτελεί φάρο για το κίνημα των ΕΒΕ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου