Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – οι συγκοινωνίες μας πεθαίνουν
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη, 18/12/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι κυβερνήσεις αλλάζουν – οι συγκοινωνίες μας πεθαίνουν
Τριήμερο δράσης των σωματείων για αστικές συγκοινωνίες
που να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας!


Μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ το χάλι με τον ΟΑΣΘ συνεχίζεται. Για να μετακινηθείς με τα αστικά λεωφορεία περιμένεις το λιγότερο είκοσι και πολλές φορές τριάντα και σαράντα λεπτά. Δεκάδες λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής και ιδιαίτερα στην τεχνική βάση αλλά και στους οδηγούς. Στις ώρες αιχμής η συγκοινωνία καταρρέει. Οι οδηγοί πολλές φορές γίνονται στόχος για τα χάλια της συγκοινωνίας, οι τεχνίτες εφευρίσκουν πατέντες για να κρατήσουν τα σαράβαλα αξιόμαχα, όλες οι ειδικότητες κοπιάζουν για να βγει ακόμα και αυτό το λειψό συγκοινωνιακό έργο.

Η κυβέρνηση  προχωρά ολοταχώς στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ μέσα από το πέρασμα γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, δείχνοντας ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι να μειωθεί η κρατική επιδότηση και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό έχει στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα της ζωής του λαού. Την ίδια περίοδο στο ΜΕΤΡΟ μετράμε νέες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Κι εμείς περιμένουμε  ατελείωτα λεπτά στις στάσεις, στριμωχνόμαστε σαν σαρδέλες στα λεωφορεία -γεγονός που μας προσβάλει-  ή πληρώνουμε (όποιος έχει) τα κόμιστρα του ταξί.

Για όλα αυτά υπάρχει υπεύθυνος
Η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με κριτήριο όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών αλλά τη συμβολή τους στην καπιταλιστική κερδοφορία δημιουργεί εκρηκτικά προβλήματα. Οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής είναι χειροπιαστές τόσο για τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ όσο και για το λαό που τα έχει ανάγκη.

Αυτή την πολιτική ακλούθησε τα προηγούμενα χρόνια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις ίδιες ράγες κινείται και η ΝΔ.


ΛΕΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΧΑΛΙ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

èάμεσα μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό

èΌχι στην κρατική επιδότηση των ΚΤΕΛ με εκχώρηση γραμμών από τον ΟΑΣΘ

èδωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία

è συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό

è προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα

è αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων

è συχνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες

è κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό

Προχωράμε σε τριήμερο δράσης στις 21-22-23/12/2019
Πιο συγκεκριμένα

-         Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22/12 προχωράμε σε ενημερωτικές παρεμβάσεις από 11πμ έως 4μμ, με συμπλήρωση ερωτηματολογίων και υπογραφών στο κέντρο της πόλης (Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας, στάση ΟΑΣΘ πλ. Αριστοτέλους και στους τερματικούς σταθμούς Αριστοτέλους με Εγνατία, ΙΚΕΑ και ΟΣΕ.

-         Την Δεύτερα 23/12 επίδοση των υπογραφών με παράσταση διαμαρτυρίας σε διοίκηση του ΟΑΣΘ και γραφείο του Πρωθυπουργού.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ :
ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔ., ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου