Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

«Πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώσαμε την κρίση, στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση»



ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Μαχητική ήταν σήμερα  η συγκέντρωση των συνταξιούχων της Κεντρικής Μακεδονίας στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και πορεία έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 

Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία συνεχίζει την επίθεση από το σημείο που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και διαμήνυσαν πως δεν χαρίζουν τίποτε από όλα όσα τους έκλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις, δεν θα πουν ποτέ «περασμένα ξεχασμένα».


Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. 

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυναν:



ο Γιώργος Κουτουνίδης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, (δείτε εδώ video)


ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, (δείτε εδώ video)


 ο Θεόδουλος Ταπανίδης, πρόεδρος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ video)


και ο Στέργιος Κλιγκόπουλος, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, (δείτε εδώ video).

Ο Δ. Κουμπούρης είπε ότι οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις του 2018 και 2019 και αυτές που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες είναι παρακαταθήκη και δείχνουν την απόφαση των συνταξιούχων να συνεχίσουν τον αγώνα και να απαιτήσουν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί. «Είναι δικά μας, είναι πληρωμένα με το αίμα μιας ζωής. Δεν τα χρωστάμε σε κανένα. Και κάνουμε καθαρό σε όλες τις κυβερνήσεις και στη σημερινή ότι θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Γνωρίσουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε μέχρι τώρα και στα χρόνια της κρίσης, είναι αποτέλεσμα αυτών των αγωνιστικών κινητοποιήσεων», ανέφερε.

Σημείωσε ότι αν οι συνταξιούχοι όπως έτρεχαν να συμπληρώνουν αιτήσεις και να κάνουν αγωγές για να πάρουν πίσω τα αναδρομικά που υπόσχονται γενικά οι κυβερνήσεις, έτρεχαν στα σωματεία και μαζικοποιούσαν το συνταξιουχικό κίνημα, τότε σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Και κάλεσε τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στα δικηγορικά γραφεία. Να δυναμώσουν τον αγώνα και να απαιτήσουν με πολιτική απόφαση να δοθούν πίσω οι συντάξεις που τους έκοψαν, να σταματήσει η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους.


Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου για άλλη μια φορά διατράνωσαν την απόφασή τους για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης, βροντοφωνάζοντας το σύνθημα «Πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώσαμε την κρίση, στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου