Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ



Καταγγέλλει τη νέα αρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων



Φωτό αρχείου

«Τη νέα αρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων, την κλοπή των πλεονασμάτων που φτιάχτηκαν με το διαρκές πετσόκομμα συντάξεων και τη μείωση της παροχής υπηρεσιών Υγείας - Περίθαλψης από τον ΕΟΠΥΥ» καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, σημειώνοντας ότι «οι συνταξιούχοι και το αγωνιστικό κίνημά μας βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα της κυβέρνησης να οδηγήσει σε νέα χρεοκοπία τα Ταμεία, σε όφελος των δανειστών, τραπεζών, ραντιέρηδων τύπου Σόρος κ.ά.».

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:


«Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την αύξηση - κοροϊδία του κατώτερου μισθού με απόφαση της αρμόδιας υπουργού, η οποία βάζει στον "πάγο" τις ΣΣΕ και θα εξανεμίσουν η νέα μείωση του αφορολόγητου, ανακοινώθηκε και η εντολή προς όλους τους φορείς που περιλαμβάνονται στη "γενική κυβέρνηση", ανάμεσά τους και τα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, ΕΤΕΑΕΠ), να καταθέσουν σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας τα αποθεματικά τους. Αυτά θα αποτελέσουν το πειστήριο προς τους νέους δανειστές, κατά την επιχειρούμενη "έξοδο στις αγορές", ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους, αφού τα αποθεματικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη της αποπληρωμής των δανείων.

Με τον τρόπο αυτό "πάει περίπατο" το κυβερνητικό επιχείρημα περί πετυχημένης διαχείρισης των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων, που δημιουργεί πλεονάσματα. Τώρα γίνεται καθαρό γιατί η κυβέρνηση τα χρειάζεται και πού θα τα καταθέσει, αδιαφορώντας για τους συνταξιούχους και τους έχοντες ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης. Τα πλεονάσματα θα καταλήξουν στους δανειστές, στους εργαζόμενους και συνταξιούχους θα απομείνουν ο νόμος Κατρούγκαλου και η αθλιότητα της κατάρρευσης του συστήματος Υγείας.

Καταγγέλλουμε τη νέα αρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων, την κλοπή των πλεονασμάτων που φτιάχτηκαν με το διαρκές πετσόκομμα συντάξεων και τη μείωση της παροχής υπηρεσιών Υγείας - Περίθαλψης από τον ΕΟΠΥΥ. Οι συνταξιούχοι και το αγωνιστικό κίνημά μας βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα της κυβέρνησης να οδηγήσει σε νέα χρεοκοπία τα Ταμεία, σε όφελος των δανειστών, τραπεζών, ραντιέρηδων τύπου Σόρος κ.ά.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου