Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΑύριο Σάββατο στην πλατεία Κλαυθμώνος το πανελλαδικό συλλαλητήριο - Πορεία στο Μ. ΜαξίμουΣτην τελική ευθεία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων το Σάββατο 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα βρίσκονται οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ, εντείνοντας τις προετοιμασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Με το σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», που θα κυριαρχήσει στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος (ήταν να γίνει στο Σύνταγμα, αλλά άλλαξε με απόφαση των διοργανωτών) και την πορεία στο Μαξίμου, που θα ακολουθήσει, οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας. Ταυτόχρονα, με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση και στους ελιγμούς της κυβέρνησης, η οποία προβάλλει τη μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την ίδια στιγμή που κρατά σε ισχύ όλες τις προηγούμενες περικοπές καθώς και τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου (4387/2016), με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, το σφαγιασμό των συντάξεων χηρείας.

Δρομολόγηση λεωφορείων


Εντατικές είναι οι προετοιμασίες σε όλη τη χώρα για τη μετάβαση των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο του Σαββάτου. Το κάλεσμα απευθύνεται με εξορμήσεις και μοίρασμα ανακοινώσεων σε όλους τους χώρους συνάθροισης των συνταξιούχων, ενώ έχουν καθοριστεί τα σημεία αναχώρησης. Τουλάχιστον 90 λεωφορεία έχουν δρομολογηθεί πανελλαδικά για την μεταφορά των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Ενδεικτικά, από τη Θεσσαλονίκη σταδιακά αναχωρούν από το Άγαλμα Βενιζέλου 11 λεωφορεία για Αθήνα. Τα τελευταία θ αναχωρήσουν στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και στις 4.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Από τη Θεσσαλία μέχρι στιγμής έχουν ναυλωθεί 17 λεωφορεία για το συλλαλητήριο. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τη Λάρισα (6.30 π.μ., από οδό Τάκη Τσιόγκα, δίπλα από το ποτάμι), το Βόλο (6.30 π.μ., από Δημαρχείο), τα Τρίκαλα (7 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης) και την Καρδίτσα (7 π.μ., Άγαλμα Καραϊσκάκη).

Από τα Γιάννενα τα λεωφορεία με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ θα αναχωρήσουν στις 5 π.μ. από την Ακαδημία και την Ελεούσα, ενώ στις 6 π.μ. θα αναχωρήσουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Από τη Σπάρτη, η αναχώρηση των λεωφορείων για το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στις 8 π.μ. από την Πυροσβεστική.

Ανάλογα ραντεβού αναχώρησης έχουν καθοριστεί σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου