Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Ολοκλήρωση του εγκλήματος το νομοσχέδιο για τις συντάξεις - Όλοι στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 15 ΔεκέμβρηΜε το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις συντάξεις έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα που έχουν αρχίσει τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

«Μπροστά στην νέα κοροϊδία απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλ. Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου» τονίζουν.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν ότι με τις διατάξεις το νομοσχέδιο:


«Διατηρεί, επεκτείνει και βαθαίνει όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία, υιοθετεί και αφήνει άθικτες όλες τις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων στις συντάξεις, στα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Διατηρεί το νόμο Κατρούγκαλου, τις θανατηφόρες περικοπές στο ΕΚΑΣ, στις συντάξεις χηρείας, στις επικουρικές, τις τραγικές συνέπειες των περικοπών στους νέους συνταξιούχους, την προσωπική διαφορά. Όλες τις διατάξεις που σταθερά οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα απ' ό,τι έχει μείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Παγώνει όλες τις συντάξεις τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία.

Προσπαθεί, κάτω από τους μαζικούς αγώνες των συνταξιούχων και τη μαζική καταδίκη των αντιασφαλιστικών αντεργατικών πολιτικών στο δρόμο του αγώνα και όχι με αιτήσεις και αγωγές, να ρίξει στάχτη στα μάτια μας με την κατάργηση του νόμου 4472/17 που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε και προβλέπει νέες περικοπές ακολουθώντας τη λογική της παροιμίας του Χότζα, υπολογίζοντας στη λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί στην παραίτηση και το συμβιβασμό και το μεγαλύτερο κακό.

Μπροστά στη νέα κοροϊδία απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλ. Συντάγματος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε και απορρίπτουμε την κοροϊδία, τις ψευτιές και τα κόλπα τις κυβέρνησης. Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ό,τι μας έχουν μέχρι σήμερα αφαιρεθεί.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
  • Άμεση απόδοση των δώρων.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου