Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Όλοι στο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοέμβρη

Από τη συνέντευξη Τύπου των συνταξιούχων της Λάρισας 
Από τη συνέντευξη Τύπου των συνταξιούχων της Λάρισας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων για Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη στις 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, απηύθυναν το πρωί της Τρίτης 13 Νοέμβρη οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Λάρισας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αναχωρούν πούλμαν στις 8 π.μ. τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, από την οδό Καλλιθέας μπροστά στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (δίπλα στο ποτάμι). Η μετακίνηση είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2410536160 και  2410536160.

Στη συνέντευξη Τύπου οι Ευάγγελος Βοζαλής (ΟΑΕΕ - ΤΑΕ), Ευάγγελος Κακαγιάννης (Πανελλήνια Ομοσπονδία ΟΑΕΕ), Δημήτρης Χατζημπάρμπας (πρόεδρος ΟΑΕΕ - ΤΣΑ),  Θεόδωρος Καραγώγος (πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου), Αστέριος Τσούτσας (πρόεδρος Συλλόγου ΟΑΕΕ) και Γιώργος Παπαδούλης (αντιπρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ) ανέφεραν τα εξής:


«Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων είναι η συνέχεια του μαραθώνιου αγώνα που ξεκινήσαμε ως συνέχεια και της αγωνιστικής µας δράσης από την αρχή αυτού του χρόνου.

Μέσα από αυτή την αγωνιστική πορεία, δραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία και τη θανατηφόρα λογική, του "δεν γίνεται τίποτα".

Απαιτούμε ό,τι µας έχει περικοπεί.

Δώστε πίσω ό,τι µας αρπάξατε, τις συντάξεις µας, κύριες και επικουρικές, χηρείας, δώρα, το ΕΚΑΣ, τις κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα. Δεν είναι δώρο καμιάς κυβέρνησης, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, ντόπιο ή ξένο, τα έχουμε πληρωμένα και κερδισμένα µε τον αγώνα µας, τη δουλειά µας και τα διεκδικούμε.

Απορρίπτουμε την ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, τον εφησυχασμό, περί δίκαιης ανάπτυξης.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Το ότι τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι στην επικαιρότητα και η κυβέρνηση τα συζητάει, είναι αποτέλεσμα των αγώνων µας, διαφορετικά θα ήμασταν και εμείς στα αζήτητα.

Η κυβέρνηση γύρω από το επίμαχο ζήτημα της "προσωπικής διαφοράς" έχει στήσει ένα μηχανισμό προπαγάνδας αποπροσανατολισμού.

Το συνταξιουχικό κίνημα δεν αντιτίθεται στο νόμο Κατρούγκαλου, µόνο στο μέρος που αφορά την "προσωπική διαφορά", αλλά παλεύουμε και απαιτούμε την πλήρη κατάργηση του νόμου στο σύνολό του.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης µε την "προσωπική διαφορά" στις κύριες και επικουρικές µας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.
Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών µας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.

Άμεση απόδοση των δώρων.

Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ µε βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.

Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
Διεκδικούμε ό,τι µας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου