Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Παρακαταθήκη για τη συνέχεια οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος

 


Συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης που διοργανώνουν τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη, στις 10.30 π.µ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, έδωσαν σήμερα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Λάρισας. 

Όπως σημείωσαν, οι μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν την προηγούμενη περίοδο σε όλη τη χώρα σε έναν ασίγαστο μαραθώνιο αγώνα «είναι παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε µε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον δίκαιο αγώνα µας και να βάλουμε φραγμό στην νέα λαίλαπα που έρχεται. Στον νέο σφαγιασμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές µας µε τον νόμο "Κατρούγκαλου", την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών µας επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας, τη μείωση του αφορολόγητου». 


Στόχος να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16, να διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις αλλά και να καταδικάσουν τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει τον ίδιο στόχο στο Ασφαλιστικό.

Επίσης, «να απορρίψουμε την ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες, που καλλιεργεί τον εφησυχασμό έχοντας κατά νου τις εκλογές. Την κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση µε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα που προηγούμενα κυβέρνησαν και όλοι μαζί μάς έχουν τσακίσει. Την αλήθεια όσα παραμύθια και να λένε δεν μπορούν να την κρύψουν. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα για τις νέες περικοπές».

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, συμπλήρωσαν, «συμμετέχοντας αποφασιστικά, μαζικά στον αγώνα. Να νικήσουμε το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική λογική τού "δεν γίνεται τίποτα", πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή µας στις δράσεις, στις συγκεντρώσεις, στον αγώνα. Με τους αγώνες που μέχρι σήμερα κάναμε, τους υποχρεώσαμε να αποδώσουν στους δικαιούχους συνταξιούχους τις παράνομες παρακρατήσεις για την Υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις, τη στιγμή που μια σειρά Σειρήνες από συμβιβασμένους συνδικαλιστές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μεγαλοδικηγορικά γραφεία έστελναν τους συνταξιούχους για αιτήσεις και στα δικαστήρια µε το αζημίωτο για να δικαιωθούν».

Επίσης, τόνισαν πως «δεν δεχόμαστε να µας κοροϊδεύουν να µας κόβουν τις συντάξεις µας που τις πληρώσαμε σε όλη µας τη ζωή µε τη δουλειά μας και να τις κάνουν προνοιακά βοηθήματα, για να μας πετούν στο τέλος κάποια επιδόματα επαιτείας. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε µε αξιοπρέπεια. Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές µας συντάξεις. Και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών µας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ µε βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εµπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι µας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να γίνει το κτίριο του ΙΚΑ στη Λάρισα».    
Καταλήγοντας, ανέφεραν πως ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από τα σωματεία σε όλη τη χώρα και θα συνεχίσουν µε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου