Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Παρέμβαση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ


Παρέμβαση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 19 Ιούλη, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντισυνταξιουχικής πολιτικής.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ θέτοντας τα εξής θέματα:

1ον. Να εκδίδονται και να επιδίδονται άμεσα οι συντάξεις χηρείας, για τις οποίες σε πολλούς συνταξιούχους ο χρόνος αναμονής ξεπερνάει τον ένα χρόνο.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημήτρης Τσακίρης είπε ότι θα φροντίσει για την τήρηση του νόμου. Ζήτησε από το Σωματείο να του προσκομίσει στοιχεία συνταξιούχων με αυτό το πρόβλημα για να το λύσει άμεσα.

2ον. Το κόψιμο των προσωρινών συντάξεων.

Ο υποδιοικητής είπε ότι κόβονται γιατί πρόκειται να εκδοθούν άμεσα οι κανονικές συντάξεις.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης, αναπτύσσοντας τα αιτήματα, επισήμανε στη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι δεν δικαιολογείται να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα γιατί οι συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα κυριολεκτικά αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

3ον. Για τους ασφαλισμένους που χρωστάνε πάνω από 20.000 ευρώ στο Ταμείο, που αν και έχουν το όριο ηλικίας, δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη.

Ο υποδιοικητής είπε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, τους απασχολεί, είναι θέμα της κυβέρνησης και σαν ΕΦΚΑ θα το ξαναδούν το Σεπτέμβρη. Παίρνοντας υπόψη και τις προτάσεις της Ένωσης η οποία ταυτίζεται με αυτήν της ΠΟΣ και της ΣΕΑ Συνταξιούχων.

Όπως αναφέρει η Ένωση, «το συμπέρασμα που βγάζουμε οι συνταξιούχοι είναι ότι και για την τήρηση και υλοποίηση των νόμων πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ εκτελεί εντολές της κυβέρνησης που έχει δημιουργήσει το νόμο Κατρούγκαλου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου