Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Ξεσηκωθείτε ΄΄ Το «τέλος των μνημονίων» και η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι η νέα εξαπάτηση της κυβέρνησης ΄΄


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
   ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694Συνάδελφοι συνταξιούχοι!
Με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022, που μόλις πριν από λίγες μέρες ψήφισε η Κυβέρνηση, δεσμεύεται απέναντι στου δανειστές, ότι θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας και χωρίς παρεκκλίσεις, εκτός από όλα τα άλλα και τα μέτρα που αφορούν την παραπέρα κατακρεούργηση  των συντάξεών μας.
Από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα αφαιρεί κάθε χρόνο 3,132 δις ευρώ (προσωπική διαφορά).
Από την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ (31-12-2019) θα εξοικονομεί το χρόνο 853 εκατ. ευρώ από τους χαμηλοσυνταξιούχους. (Τόσα πλήρωνε σε αυτούς το 2015).
Από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600 ευρώ, θα απογειώσει την φοροληστεία από 1 δις. ευρώ φέτος, στα 1,9 δις. ευρώ το 2020 και στα 2,06 δις. ευρώ το 2021. Ετήσιο εισόδημα 8.500 ευρώ , δηλαδή 710 ευρώ το μήνα σύνταξη κύρια και επικουρική , που μέχρι τώρα ήταν αφορολόγητο, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος 570 ευρώ το χρόνο. Ανάλογα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος συντάξεις από 580 ευρώ μέχρι 710 ευρώ. 

Η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα θα αυξήσει τον ΕΜΦΙΑ που πληρώνουμε για το σπίτι μας.
Με βάση το Μεσοπρόθεσμο, η προστασία της πρώτης κατοικίας εξαφανίζεται, για όσους έχουν δάνειο που δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν.
Η περικοπή των κρατικών κονδυλίων για τις λαϊκές ανάγκες, μαζί με τις προηγούμενες, ξεκινούν από τα 3,02 δις ευρώ το 2019 και φτάνουν τα 5,11 δις. ευρώ το 2022.
Με αυτά τα «υπερπλεονάσματα» που θα εξοικονομεί κάθε χρόνο η Κυβέρνηση, θα εξυπηρετεί τις δόσεις των δανείων, τις «επενδύσεις» των επιχειρηματιών και  όσα ψίχουλα περισσεύουν, θα τα ονομάζει «κοινωνικό μέρισμα» και θα το πετάει στις εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους, που δημιουργεί η πολιτική της.
Συνάδελφοι συνταξιούχοι!
Αυτά είναι τα περίφημα «αντίμετρα», η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια και η «δίκαιη ανάπτυξη» που επαγγέλλεται η Κυβέρνηση.
Σε αυτά τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης που οδηγούν στην εξαθλίωση την πλειοψηφία των συνταξιούχων, απαντάμε με την συνέχιση των αγώνων μας.

Διεκδικούμε:
·       
  • ·        Κανένας επαναυπολογισμός, καμία μείωση, με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις.

  • ·        Να καταργηθεί ο νόμος  4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

  • ·        Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων.

  • ·        Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ότι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες -  επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

  • ·        Καμία μείωση του αφορολόγητου και καμία περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

  • ·        Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

  • ·        Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Δωρεάν φάρμακα.

Ξεσηκωθείτε
ολοι στη συγκεντρωση
τεταρτη 4 ιουλιου, 10 το πρωϊ
στο αγαλμα βενιζελου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου