Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 15 Μάη στην πλ. Εθνικής Αντίστασης




Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ. την Τρίτη 15 Μάη καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣ Δικηγόρων. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ανάλογες αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα.
Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην συγκέντρωση στις 25 Απρίλη στην Αθήνα και σημειώνουν:

«Η συγκέντρωσή μας υποχρέωσε την υπουργό να απαντήσει θετικά σε ορισμένα από τα αιτήματα όπως οι παρακρατήσεις για τον ΑΚΑΓΕ.


Συνεχίζουμε όλοι αδιάκοπα στο δρόμο του αγώνα.

Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16.

Οι συντάξεις μας, που τις πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά βοηθήματα.

Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους το επιτρέψουμε.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα. Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του “δεν γίνεται τίποτα” και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου