Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Συνεχίστηκαν και χτες οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων


Από τη συγκέντρωση στον Βόλο
Από τη συγκέντρωση στον Βόλο
Με επόμενο αγωνιστικό βήμα τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις συνεχίζουν τον «μαραθώνιο» των κινητοποιήσεών τους, για την ανατροπή των αντισυνταξιουχικών και αντιλαϊκών πολιτικών που υλοποιεί και ενισχύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το «έργο» των προκατόχων της.


Χτες, τη σκυτάλη των αγώνων πήραν οι συνταξιούχοι σε Βόλο, Κιλκίς και Γιάννενα.
Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, ενώ ο επόμενος σταθμός για την Αττική έχει οριστεί για τις 15 Μάη.

Μεγάλη συγκέντρωση στον Βόλο

Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έξω από το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος», με κεντρικό σύνθημα «Με τον αγώνα μας να μην τους επιτρέψουμε τον επανυπολογισμό και το κόψιμο των συντάξεών μας και τη μείωση του αφορολόγητου», οργάνωσαν χτες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι Παναγής Μαργαρίτης, γγ του Συλλόγου Συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ» Βόλου, Απ. Λαμπαδάρης, πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ περιφέρειας Θεσσαλίας «Αγ. Νικόλαος», Κ. Γερογιάννης, γγ του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ - ΤΣΑ) Μαγνησίας, Παρασκευή Ευθυμίου, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι πρέπει «να δυναμώσουμε τη δράση μας, την αγωνιστικότητα του συνταξιουχικού κινήματος με βάση τις απαιτήσεις του σήμερα, που θα αποτελέσει στήριγμα στη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Μόνο έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια του συνταξιουχικού κινήματος και του λαού μας».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, που κατέληξε στα γραφεία της Διεύθυνσης Μαγνησίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, όπου εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων επέδωσαν το ψήφισμα που διαβάστηκε νωρίτερα στη συγκέντρωση.

Στο Κιλκίς και στα Γιάννενα

Συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν χτες επίσης οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων στα Γιάννενα και στο Κιλκίς.

Στα Γιάννενα οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Παναγιώτης Κάλτης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων, ο Μιχάλης Αβδίκος, πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ιωαννίνων, και ο Νίκος Βασιλείου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Παναγιώτη Πάλμο, οργανωτικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση στο Κιλκίς μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Σοφός, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να γίνει βαθιά συνείδηση στους συνταξιούχους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να αναχαιτιστούν και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Για τη συνέχεια, με βάση το πρόγραμμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, έχουν προγραμματιστεί ήδη οι εξής συγκεντρώσεις: Στην Καρδίτσα, την Τρίτη 8/5 στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στη Ρόδο, την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Plaza». Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 10/5 στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου