Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)Μαχητική αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι όλων των ταμείων μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου μίλησαν ο Χρήστος Κολοβός, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Κατήγγειλαν ότι με τα «θανατηφόρα» μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση από φέτος μέχρι το 2020, θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση το σύνολο των συνταξιούχων, αφού θα τους αφαιρέσει τουλάχιστον δύο συντάξεις σε ετήσια βάση, επιπρόσθετα στις μειώσεις που ήδη έχουν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια.
 Κάλεσαν τους συνταξιούχους να μην παρασυρθούν από το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και να απαντήσουν με αγώνας, μαζί με τους εργαζόμενους, στην επίθεση που δέχονται.

Με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη, να διεκδικήσουν να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου με όλες τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις που περιλαμβάνει. Να απαιτήσουν ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, δωρεάν υπηρεσίες υγείας και δωρεάν φάρμακα για όλους, επιστροφή όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων από τις συντάξεις τους, καμία εμπλοκή στης χώρας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου