Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ : Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντισυνταξιουχική πολιτική στις 3 Απρίλη




Φωτό αρχείου

Σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία την Τρίτη 3 Απρίλη στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και μετά σε παράσταση στην Αντιπεριφέρεια και τον βουλευτή - υπουργό της κυβέρνησης, καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ζακύνθου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε στις 26 Μάρτη.

Το Σωματείο Συνταξιούχων στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζει να χειροτερεύει η ζωή μας, της τάξης μας γενικότερα με τα μέτρα που ψηφίστηκαν μέχρι τώρα, αλλά και τα επόμενα 88 προαπαιτούμενα που έρχονται. Η κυβέρνηση στην υπηρεσία του κεφαλαίου “τρέχει” την αντιλαϊκή επέλαση που θα κλείσει τις εκκρεμότητες του τρίτου μνημονίου.

Αφού μας σφαγίασαν τις συντάξεις μας, κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) που θα μας αφαιρέσουν ακόμα τρία έως τέσσερα μηνιάτικα τον χρόνο.


Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και την δουλειά μας. Γι' αυτό με ομόφωνη απόφαση στη συνέλευσή μας, βγαίνουμε στο δρόμο, διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

Κλείνουμε τα αυτιά μας, Δεν “τσιμπάμε” στα παπαγαλάκια των διάφορων γραφείων που προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα λύσουμε όλες μας τις διαφορές και θα πάρουμε πίσω χρήματα από τις αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, καταφεύγοντας στα δικαστήρια.

Το σωματείο μας, με τις αποφάσεις που πήραμε, σάς καλεί όλους και όλες να έλθετε στο γραφείο μας (Ευγενίδου 5-Ε.Κ.Ζ) να πληροφορηθείτε, να γραφτείτε και να οργανωθείτε να κάνουμε από εκεί οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί, δωρεάν.

Η θέση και η απαίτησή μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της και να αποδώσει Τώρα, στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ. χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή!

Ταυτόχρονα δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το κύριο: Σε λίγο έρχεται ο νέος σφαγιασμός και οι καταστρεπτικές περικοπές από τον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης που θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Η κυβέρνηση και η προπαγανδιστές της προσπαθούν να μας βάλουν να σκεφτόμαστε τα ψίχουλα αφού ετοιμάζονται να μας φάνε ξανά το καρβέλι.

Τα σύννεφα του πολέμου όλο και πυκνώνουν στη περιοχή μας. Αρνούμαστε να ταΐσουμε τα κανόνια των ιμπεριαλιστών με το κρέας των παιδιών και εγγονιών μας για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς μίας χούφτας πλουτοκρατών που λυμαίνονται τον ιδρώτα και τη Ζωή μας και απ’ τις δύο μεριές του Αιγαίου.
Μαζί για τα καθημερινά μας προβλήματα, να ορθώσουμε ανάστημα ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, να μην επιτρέψουμε να δώσουν το αίμα τους κάτω από ξένες σημαίες.

Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων.

Όλοι στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία του Σωματείου μας την Τρίτη 3 Απρίλη στις 10.30 π.μ., στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου (Ευγενίδου 5) και μετά όλοι μαζί παράσταση στη Αντιπεριφέρεια και στον βουλευτή - υπουργό της κυβέρνησης.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος στη λειτουργία του σωματείου μας, δυναμώνοντας τους αγώνες μας. Τώρα με τον οργανωμένο αγώνα μας να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου