Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Συνεχίζουν τον αγώνα με κινητοποιήσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις το επόμενο διάστημα


Φωτό αρχείου



Φωτό αρχείου


Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί «όλα τα Σωματεία στο κέντρο και στην περιφέρεια για το διάστημα Απρίλη έως Ιούνη να πραγματοποιήσουν σε κάθε πόλη κινητοποιήσεις των συνταξιούχων με τη μορφή που εκείνοι θα αποφασίσουν».

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει:

«Συνεδρίασε η ΣΕΑ μπρος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι από τις αντεργατικές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές και αυτά που έρχονται από τον 4387/16 με τον επανυπολογισμό Κύριων και Επικουρικών και τη δημιουργία της “προσωπικής διαφοράς”. Έτσι λοιπόν σκοπεύουν να εφαρμόσουν. Περικοπή της “προσωπικής διαφοράς”. Παντελή εξαφάνιση του ΕΚΑΣ. Μείωση του αφορολογήτου στα 5600 ευρώ.


Σ’ αυτή τη βάση καλούνται όλα τα Σωματεία στο κέντρο και στη περιφέρεια για το διάστημα Απρίλη έως Ιούνη να πραγματοποιήσουν σε κάθε πόλη κινητοποιήσεις των συντ/χων με την μορφή που εκείνοι θα αποφασίσουν. Ήδη ορισμένα Σωματεία έχουν προγραμματίσει τις κινητοποιήσεις τους, για να μην εφαρμοστούν τα νέα αυτά μέτρα.

Για την Αττική αποφασίστηκαν οι εξής Παναττικές συγκεντρώσεις:
  • Στις 25 Απρίλη ημέρα Τετάρτη συγκέντρωση Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
  • Την 1 Μάη όλοι οι συνταξιούχοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κινήματος για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.
  • Στις 15 Μάη ημέρα Τρίτη συγκέντρωση Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.
  • Στις 25 Μάη ημέρα Παρασκευή συγκέντρωση Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.
  • Στις 19 Ιούνη ημέρα Πέμπτη συγκέντρωση Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στη Βουλή.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού δεν εφησυχάζουμε και από τον Σεπτέμβρη θα δοθεί καινούργιο πρόγραμμα. Με αυτές τις κινητοποιήσεις διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις κοινωνικά δικαιώματα κλπ. Να καταργηθούν τώρα ο 4387/16 και να μην εφαρμοστεί ο καταστρεπτικός αυτός νόμος. Διεκδικούμε ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων και επιστροφή άμεσα όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων.
Όλοι ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα». 

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου