Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Με χημικά και ΜΑΤ απάντησε η κυβέρνηση στους διαδηλωτές ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα (ΦΩΤΟ)

 


Με χημικά και ΜΑΤ απάντησε η κυβέρνηση στους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, που επιχείρησαν νωρίτερα να περάσουν τον ισχυρό αστυνομικό φραγμό που είχε στηθεί και εμπόδιζε τη διέλευση της πορείας μέχρι το χώρο όπου διεξάγεται το περιφερειακό συνέδριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Και στη δεύτερη προσπάθεια, λίγο αργότερα, των διαδηλωτών να  σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκ νέου χρήση χημικών. Με το σύνθημα «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», οι διαδηλωτές αποχώρησαν συντεταγμένα, καταγγέλλοντας ότι αυτή η πολιτική που τσακίζει τον λαό με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» πάει χέρι - χέρι με την τρομοκρατία και την καταστολή. Η απάντηση θα δοθεί στους καθημερινούς αγώνες που θα συνεχίσουν να δίνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. 

Οι διαδηλωτές, νωρίτερα, είχαν ζητήσει να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό μια αντιπροσωπεία των αγροτών και των συμβασιούχων ΟΤΑ, κάτι που δεν έγινε δεκτό. 

Προηγήθηκε δυναμική πορεία από την πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης) όπου έγινε η συγκέντρωση. «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να 'ρθούν τα πάνω κάτω» φώναζαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το πανό των εργατικών Συνδικάτων, Συλλόγων Αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και φοιτητών που έγραφε «Ματώσαμε στην κρίση τους, θέλουν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας».

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης) χαιρέτισαν ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, ο οποίος μετέφερε τον αγωνιστικό παλμό των αγροτών της περιοχής και ιδιαίτερα των ροδακινοπαραγωγών που διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μέτρα για την προστασία από τις επιπτώσεις από το εμπάργκο και η Διαμαντούλα Κρητικού, πρόεδρος αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, σημειώνοντας ότι οι αγρότες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ανάπτυξή τους.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Στράτο Κουρτζανίδη, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ ν. Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ότι «τα συμφέροντά μας δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους. Τώρα οι εργαζόμενοι, να πυκνώσουμε τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού  και λαϊκού κινήματος για να δώσουμε την ανάλογη απάντηση». (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία) 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι με την αγωνιστική τους παρουσία τονίζουν ότι «η δίκαιη ανάπτυξη» που φέρνουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι τσακίζει τη ζωή τους.

Καλούν τους εργαζόμενους να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα και της αντεπίθεσης, να πυκνώσουν τις γραμμές του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος και να βάλουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου