Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Για να είναι η δράση πιο αποτελεσματική χρειάζεται μαζικοποίηση του Σωματείου, όχι διασπαστικές ενέργειες




Διασπαστική πρωτοβουλία που βάζει εμπόδια χαρακτηρίζει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας το γεγονός ότι κάποιοι συνταξιούχοι στη Ναύπακτο ξεκίνησαν διαδικασία για ίδρυση σωματείου συνταξιούχων ΕΦΚΑ, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει παράρτημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στη Ναύπακτο. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί «τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της ενέργειας», αλλά να μαζικοποιήσουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, «για να είναι η δράση μας περισσότερο αποτελεσματική».

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας σημειώνει:


«Είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου ότι εδώ και πέντε χρόνια, με έδρα τη Ναύπακτο, έχει συστηθεί παράρτημα του σωματείου μας για το συντονισμό της δράσης των συνταξιούχων της περιοχής, την ενημέρωση και την αγωνιστική αντιμετώπιση των αντισυνταξιουχικών μέτρων που συνεχώς λαμβάνονται.

Είναι επίσης γνωστό ότι το παράρτημά μας κάνει κανονικά εκλογές για τα όργανα της κεντρικής διοίκησης, αλλά και για εκλογή πενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής, η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του παραρτήματος. Κάνει εγγραφές, πραγματοποιεί συσκέψεις, ενημερώνει τους συνταξιούχους, συντονίζει τη δράση και την αντίσταση των συνταξιούχων της περιοχής κόντρα στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς αυτή η προσπάθεια να ενισχυθεί, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, βλέπουμε πρωτοβουλίες για καινούργιο σωματείο.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σαφώς διασπαστική και βάζει εμπόδια στην ενωτική μας δράση.

Θέλουμε να καλέσουμε τους συναδέλφους να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της ενέργειας. Να μαζικοποιήσουν το ενωτικό σωματείο των συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, για να είναι η δράση μας περισσότερο αποτελεσματική.
Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα, τα εφάπαξ. Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.

Το σωματείο μας, τέλος, συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων του νομού, αναπτύσσοντας κοινή δράση με το Σωματείο Συνταξιούχων του Δημοσίου και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου».

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου