Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Παναττική κινητοποίηση στις 8 Μάρτη



Σε παναττική συγκέντρωση στις 8 Μάρτη στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας, καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - Π.Σ.Σ. Δικηγόρων.

Οι συνταξιούχοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, φορολογίας. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί και την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και απαιτούν την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι συνταξιούχοι ξεσηκωθείτε.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα.

Πάρτε μέρος μαζικά στην παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) την Πέμπτη 8 Μάρτη ώρα 10.00 π.μ. και στην πορεία στο υπουργείο Εργασίας.


Αφού μας σφάγιασαν τις συντάξεις μας, κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, τη μείωση του αφορολόγητου με τον νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), που μας αφαιρούν ακόμα τρίτες έως τέταρτες συντάξεις τον χρόνο.

Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και τη δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Κλείνουμε τα αυτιά μας στην παραπληροφόρηση τον αποπροσανατολισμό και τις μισές αλήθειες που το τελευταίο διάστημα πλειοδοτούνται από ΜΜΕ, μερίδα τύπου, "ειδικών", νομικών. Μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από τις αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ορισμένοι από αυτούς ακολούθησαν την ίδια τακτική για τις επιστροφές στην Υγεία, στέλνοντας χιλιάδες συνταξιούχους σε δικηγορικά γραφεία, πληρώνοντας αδρά, παρά του ότι γνώριζαν ότι δεν δικαιούνται, γιατί δεν είχαν τέτοιες παρακρατήσεις.

Εμπιστευτείτε τα σωματεία σας, τις ομοσπονδίες σας, που σας λένε την αλήθεια, υπεύθυνα, αφιλοκερδώς, χωρίς καμία σκοπιμότητα.
Η αλήθεια για το θέμα των αυθαίρετων παρακρατήσεων είναι:

Οι αιτήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αξία μόνο για τη μη παραγραφή του δικαιώματος για διεκδίκηση που ισχύει για πέντε χρόνια και όχι άμεσα. Ο χρόνος έναρξης για την παραγραφή ισχύει από την πρώτη του επόμενου έτους που ψηφίσθηκε ο νόμος.

Για να πάρει κάποιος πίσω χρήματα δεν φθάνει η αίτηση, αλλά θα πρέπει να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, με αίτησή του, χωρίς χρήματα. Στη συνέχεια, για να πάρει δικάσιμο, για το νομό Αττικής χρειάζονται 7 χρόνια και για την επαρχία 10 χρόνια. Αν υποθέσουμε ότι η απόφαση βγει θετική, δεν είναι σίγουρο ότι από την κυβέρνηση θα εφαρμοσθεί όπως και άλλες δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για διαδικασία χρονοβόρα και με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Η θέση και η απαίτησή μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της, τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, εισφορά αλληλεγγύης, κλπ., χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την Υγεία στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή!!!

Ταυτόχρονα, δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το κύριο: Σε λίγο έρχεται νέος σφαγιασμός και καταστρεπτικές περικοπές από τον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Η κυβέρνηση και η προπαγανδιστές της προσπαθούν να μας βάλουν να σκεφτόμαστε τα ψίχουλα αφού ετοιμάζονται να μας φάνε ξανά το καρβέλι.

Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του νέου σφαγιασμού.

Εντείνουμε τους αγώνες μας.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον επανυπολογισμό των συντάξεών μας και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, φορολογίας.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων.
  • Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
  • Μπορούμε να τους σταματήσουμε, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος και δυναμώνοντας τους αγώνες μας.
  • Μπορούμε να νικήσουμε.
Όλοι στη Συγκέντρωση με τον οργανωμένο αγώνα να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές - αντιασφαλιστικές πολιτικές».

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου