Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Είναι πολιτική απόφαση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και να επιστραφούν στους συνταξιούχους άμεσα τα ποσά που παράνομα και καταχρηστικά τους έχουν παρακρατηθεί.
   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com


8/2/2018  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Είναι πλέον φανερό, όπως διαπιστώθηκε και με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ, πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που ψήφισαν οι προηγούμενες και η σημερινή Κυβέρνηση. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται, κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.

Η  Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ), με έγγραφό της, που στάλθηκε στην Υπουργό και τον Υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων  κ. Αχτσιόγλου και κ. Πετρόπουλο  στις 2-2-2018,  απαιτεί να διευθετηθεί το πρόβλημα αυτό με πολιτική απόφαση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης και να επιστραφούν στους συνταξιούχους άμεσα τα ποσά που παράνομα και καταχρηστικά τους έχουν παρακρατηθεί.


Συγκεκριμένα στο έγγραφο της Συντονιστικής επιτροπής αναφέρεται.
«……….ζητάμε και για τις περιπτώσεις αυτές, που οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γνωρίζουν και άμεσα μπορούν να υπολογίσουν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από κάθε συνταξιούχο, όπως έκαναν και με τις εισφορές του ΕΟΠΥΥ, να παρέμβετε και με υπουργική –κυβερνητική εντολή να υποχρεώσετε τις Διοικήσεις των ταμείων να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους. Επιπλέον να δώσετε εντολή ώστε κάθε μεταβολή που γίνεται στις συντάξιμες αποδοχές, αυτή να εμφανίζεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου. Σας επισημαίνουμε και πάλι πως είναι δική σας υποχρέωση αυτή η παρέμβαση, εφ΄ όσον οι παραβάσεις αυτές αφορούν την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων.  Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις, ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο …».

Συνάδελφοι!

Και οι παράνομες παρακρατήσεις για τον ΕΟΠΥΥ, επιστράφηκαν στους συναδέλφους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση που ασκήσαμε με τους αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα, που κορυφώθηκαν  με την πανελλαδική κάθοδο των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 15- Δεκέμβρη- 2017.

Εγγραφείτε στο Σωματείο  για να δυναμώσουν οι αγώνες μας, γιατί μόνοι από τους αγώνες μας μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα. 


                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ      
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου